KNHS-titels voor Jasmien de Koeyer en Daphne van Peperstraten

 • 26 februari 2017 18:35

door: KNHS, 26 februari 2017 18:35

Ermelo | STEGEN.NET | KNHS

Jasmien de Koeyer is de nieuwe KNHS Indoorkampioene dressuur bij de Young Riders. Met haar zeer lichtvoetige Esperanza won ze beide proeven. Bo Oudhof uit Nijeberkoop reed Colt Sollenburg naar het brons. Daphne van Peperstraten werd kampioen bij de Junioren.

Kampioene Jasmien de Koeyer is er blij met haar 8-jarige merrie. ,,Ze gaat echt voor je door het vuur. Het is een fantastisch paard om mee te werken. Het is bizar om hier te winnen, echt een kick. Ik ben zo trots op de merrie dat ze hier zo super voor me heeft gewerkt. Dit jaar probeer ik me te richten op het EK. Vorig jaar was het echt een verrassing dat we daarmee naar toe mochten, nu willen we daar gericht naar toe proberen te werken.”

Bondscoach Alex van Silfhout is ook tevreden over de verrichtingen van de Young Riders. ,,De kopgroep heeft de boel al heel redelijk op orde. Er is nog best wat werk, maar ik zie zeker potentie en genoeg goede combinaties. De punten die ze kregen vielen me wel wat tegen, dat had van mij best wat hoger mogen zijn.”

Lisanne Zoutendijk uit Nispen nam in het klassement de tweede plaats in. Een mooie derde plaats was er voor de Friese amazone Bo Oudhof. Met haar Colt Sollenburg behaalde ze een gemiddelde score van 70.579%.

Junioren
Met ruime zeges in de twee proeven is Daphne van Peperstraten afgetekend kampioene geworden in het KNHS Indoorkampioenschap voor Junioren. Met haar Greenpoint´s Cupido reed ze in de kür naar ruim 77%. Sem Stiemer werd tweede, Thalia Rockx derde.

Kampioene Van Peperstraten reed een mooie gedurfde en afgewerkte Kür met haar Greenpoint´s Cupido. ,,Ik ben echt heel erg tevreden lacht ze na afloop. Vandaag liep hij nog fijner dan gisteren. Ik kon echt heel makkelijk de proef doorrijden.”

De kür van kampioene Van Peperstraten begint met de legendarische woorden van de voormalige President van Amerika Barack Obama, ´Yes we can´ . De 16-jarige Daphne vertelt: ,,Ik wilde iets met een speech waar je kippenvel van kreeg in mijn kür, voor mij was dit daar het perfecte fragment voor.”

Greenpoint´s Cupido is een nakomeling van de hengst Johnson die voorheen werd gereden door Arthur van Rooij. Van Peperstraten vertelt: ,,Ik rijd Cupido nu sinds oktober, en hij heeft nog nooit geen zin gehad of iets echt verkeerd gedaan. Hij heeft echt een heel leuk karakter, is heel aanhankelijk en wil altijd meewerken.”

 • Uitslag KNHS-kampioenschap Junioren
  1. Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge) – Greenpoint´s Cupido, 74.442% (71.800% en 77.083%)
  2. Sem Stiemer (´s-Graveland) – Waldemar, 71.721% (68.650% en 74.792%)
  3. Thalia Rockx (Essen) – Cenda de la Fazenda, 68.565% (66.130% en 71.00%)

 

 • Uitslag KNHS-kampioenschap Young Riders
  1. Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) – Esperanza, 72,580% (69.910% en 75.250%)
  2. Lisanne Zoutendijk (Nispen) – Kostendrukkers Ringo Star, 71.079% (68.990% en 73.167%)
  3. Bo Oudhof (Nijeberkoop) – Colt Sollenburg, 70.597% (69.610 en 71.583%)