EK Young Riders: goud voor Daphne van Peperstraten, brons voor Marten Luiten

Share
  • 21 augustus 2020 18:24

door: redactie, 21 augustus 2020 18:24

📌 PILISJÁSZFALU
📝 KNHS | STEGEN.NET

Met goud in de kür voor Daphne van Peperstraten en brons voor Marten Luiten hebben de Nederlandse Young Riders het EK fantastisch afgesloten. Van Peperstraten reed een nieuwe kür en scoorde goud met ruim 80 procent.

Met goud en brons waren de Nederlandse Young Riders op her Europees kampioenschap oppermachtig. De Duitse Lia Welschof won met First Class 88 net als in de verplichte proef het zilver.

EK dressuur Young Riders
Het podium van de kür bij het EK Young Riders 2020, met goud voor Daphne van Peperstraten (midden) en brons voor Marten Luiten.
📸 FEI | Lukasz Kowalski

In de kür op muziek kreeg KNHS Talententeamlid Daphne van Peperstraten het goud omgehangen na een prachtige proef met Greenpoint’s Cupido. Haar nieuwe kür werd met 80.69% beoordeeld. Het brons was nu voor KNHS Talententeamlid Marten Luiten en zijn elegante Fynona.

De première van de nieuwe kür van Daphne van Peperstraten verliep bijzonder goed. Voor het artistieke gedeelte scoorde ze vier van de vijf juryleden dik boven de 80%. Maar ook technisch had Van Peperstraten haar Greenpoint’s Cupido goed voor elkaar.

Drie juryleden zagen haar ook als beste met een totaal boven de 80%. Twee andere juryleden zetten haar op de plaatsen twee en drie. Toch was haar eindscore van 80.69% goed voor het goud.

Foutje Marten Luiten

Marten Luiten, die gisteren Fynona er super aan had staan en zeer verdiend de gouden plak veroverde, kreeg nu een foutje in de serie om de vier en was iets minder vanzelfsprekend. Toch was het eindpercentage van 77.610 goed voor het brons.

De derde Nederlandse Quinty Vossers stuurde Hummer naar een dertiende plaats met 72.64%.