Drentse deelnemers toonaangevend bij clubkampioenschap IJslanders

Share
  • 7 maart 2017 15:01

door: redactie, 7 maart 2017 15:01

Exloo | STEGEN.NET

Drentse deelnemers speelden zaterdag de hoofdrol tijdens de clubkampioenschappen voor IJslandse paarden in Exloo. Jeanette Santifort en Frouke Strijker mogen zich een jaar lang IJRN Clubkampioen noemen.
Jeanette Santifort werd kampioen met Herdis van ’t Slingerbos. foto: Lutra Photos

Jeanette Santifort werd kampioen met Herdis van ’t Slingerbos.
FOTO: Lutra Photos

Jong en oud, lichte klassen en sportklassen, meer dan vijftig combinaties streden in 13 proeven om de winst bij het kampioenschap. Met een geweldig resultaat voor de volwassen sportruiters uit Drenthe.

Zo werd Frouke Strijker uit Drijber tot haar eigen grote verrassing de IJRN clubkampioen in de lichte klasse met Náttfari frá Lóumóa. En Jeanette Santifort uit De Kiel prolongeerde haar titel in de sportklasse met Herdis van ’t Slingerbos

En de jeugdkampioenen: De 16-jarige Sarah Guerra werd gekroond tot clubkampioen jeugd in de lichte klasse. Clarissa Travaillé behaalde dezelfde titel, maar dan voor de sportklasse.

Drentse overmacht

De Drentse volwassen sportruiters gingen met prachtige resultaten naar huis. Bijna alle eerste prijzen mochten zij mee nemen naar huis. Een bijzonder knappe prestatie. Hieronder de knap presterende 1ste prijswinnaars:

De kampioenen van de IJsland Rijders Noord: Sarah Guerra, Jeanette Santifort, Clarissa Travaillé en Frouke Snijder.
FOTO: Lutra Photos

-Nanco Lekkerkerker uit Balinge, Nederlands Kampioen in de vijfgangenproef F2, liet met zijn paard Gandur von Borbeck een indrukwekkende T4 töltproef zien. Die leidde tot de 1ste prijs.

-Rena Holthaus uit Spier, vorig jaar de IJRN Clubkampioen lichte klasse, won de T5 töltproef nipt met Knár frá Hrauni.

-Jeanette Santifort, liet zich in de T6 töltproef door niemand van haar doel afhouden. Zij behaalde met haar Herdis van ’t Slingerbos de hoogste dagscore met haar optreden. Ook de vijfgangenproef F2 was voor haar en Herdis van ’t Slingerbos. Twee maal goud voor deze 30-jarige sportruiter. Extra knap als je weet dat zij de gehele dag als wedstrijd coördinator aan de slag was en tussendoor de proeven moest rijden.

-Frouke Strijker uit Drijber kwam tot haar verrassing als eerste uit de bus met haar T7 töltproef. Náttfari frá Lóumóa reed geweldig, aldus Frouke. Ook nam zij het goud mee in de viergangenproef V5.

-Annelies Prins uit Nieuw Weerdinge schreef de töltproef T8 op haar naam. Super blij was ze met dit resultaat dat ze behaalde met Sefja frá Skjóðu.

-Opnieuw liet Rena van zich horen in de viergangenproef V3 met Knár frá Hrauni. Zij kaapte net als in töltproef net de winst weg voor Ella Groothuis uit Vorden.

-Naomi Luder uit Borger won de Meergangenproef MG. Van de vier gereden gangen wordt de minst scorende gang weg gestreept. Het leverde haar de 1ste prijs op. En bij de vlaggenrace waar het gaat om snelheid en trefzekerheid van de vlag, was geen enkele volwassene sneller dan Naomi Luder met Rýger frá Wespurt.

-Ook de jeugd weet hoe het moet tijdens dit niet onbelangrijke funonderdeel, waaraan maar liefst 17 combinaties deelnamen. Fleur Holterman ten Hove (16) uit Westervelde (Drenthe) met haar paard Dimmbrá won deze in een bloedstollende tijd van 21,50 seconden.