archief
contact
+31 6 53239630

Friese amazo­ne Imre Otter wint telgang­proef bij IJRN in Exloo

Exloo | STEGEN.NET De 16-jari­ge Imre Otter uit het Friese Beetsterzwaag reed een super goede telgang­proef met de combi­na­tie Fáfnir frá Reykjavík. De Friese amazo­ne behaal­de daar­mee vrij­dag­avond goud tijdens de inter­na­ti­o­na­le wedstrijd voor IJslanders in Exloo. 
Imre Otter in telgang op weg naar goud bij de wedstrijd voor IJslanders in Exloo.

Exloo | STEGEN.NET
De 16-jari­ge Imre Otter uit het Friese Beetsterzwaag reed een super goede telgang­proef met de combi­na­tie Fáfnir frá Reykjavík. De Friese amazo­ne behaal­de daar­mee vrij­dag­avond goud tijdens de inter­na­ti­o­na­le wedstrijd voor IJslanders in Exloo.

Imre Otter in telgang op weg naar goud bij de wedstrijd voor IJslanders in Exloo.
Imre Otter in telgang op weg naar goud bij de wedstrijd voor IJslanders in Exloo.
Lutra Photos

Traditioneel is tijdens het Pinksterweekend het IJslands vuur neer­ge­stre­ken in Exloo voor het evene­ment IJRN Internationaal. Het toer­nooi is in volle gang. De eerste twee gouden medail­les konden al uitge­reikt worden. De fina­les van de PP1 (telgan­g­ren over 200 meter) en de PP2 (telgang over 200 meter met ande­re jure­ring) zijn verre­den. Van de overi­ge proe­ven zijn de fina­les zondag te bewonderen.

De 16-jari­ge Imre Otter uit het Friese Beetsterzwaag reed een super goede telgang­proef met de combi­na­tie Fáfnir frá Reykjavík. In deze combi­na­tie was zij vorig jaar ook al heel succes­vol. Toen werd zij in de vijf­gan­gen­proef F2 Nederlands Kampioen voor de Jeugd met Fáfnir. Anne-Lene Holm liet met Seifur frá Oddhóli geen spaan heel van de concur­ren­tie. In een waan­zin­nig tempo legde zij de 100 meter telgang af.

Van vrij­dag 18 mei tot en met zondag 20 mei juni barst tijdens de IJRN Internationaal de strijd los tussen de (top) ruiters en hun tempe­ra­ment­vol­le IJslandse paar­den in Nederland, voor de jeug­di­ge ruiters onder ande­re om zich te selec­te­ren voor de FEIF Youth Cup (Wereldspelen) Icelandic Horses.

Niet alleen is de IJRN Internationaal één van de selec­tie­wed­strij­den om een van de tickets naar Zweden te winnen voor de jeug­d­rui­ters. Ook biedt het evene­ment de ruiters de kans zich te kwali­fi­ce­ren voor de A‑sportstatus en worden de pres­ta­ties vermeld op de World Ranking List. In totaal komen er meer dan 100 combi­na­ties aan de start. Onder hen combi­na­ties uit Engeland en Duitsland.
gerelateerde berichten
Total
2
Share