Friese amazone Imre Otter wint telgangproef bij IJRN in Exloo

Friese amazone Imre Otter wint telgangproef bij IJRN in Exloo

19 mei 2018 19:01 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

Exloo | STEGEN.NET
De 16-jarige Imre Otter uit het Friese Beetsterzwaag reed een super goede telgangproef met de combinatie Fáfnir frá Reykjavík. De Friese amazone behaalde daarmee vrijdagavond goud tijdens de internationale wedstrijd voor IJslanders in Exloo.

Imre Otter in telgang op weg naar goud bij de wedstrijd voor IJslanders in Exloo.

Imre Otter in telgang op weg naar goud bij de wedstrijd voor IJslanders in Exloo.
Lutra Photos

Traditioneel is tijdens het Pinksterweekend het IJslands vuur neergestreken in Exloo voor het evenement IJRN Internationaal. Het toernooi is in volle gang. De eerste twee gouden medailles konden al uitgereikt worden. De finales van de PP1 (telgangren over 200 meter) en de PP2 (telgang over 200 meter met andere jurering) zijn verreden. Van de overige proeven zijn de finales zondag te bewonderen.

De 16-jarige Imre Otter uit het Friese Beetsterzwaag reed een super goede telgangproef met de combinatie Fáfnir frá Reykjavík. In deze combinatie was zij vorig jaar ook al heel succesvol. Toen werd zij in de vijfgangenproef F2 Nederlands Kampioen voor de Jeugd met Fáfnir. Anne-Lene Holm liet met Seifur frá Oddhóli geen spaan heel van de concurrentie. In een waanzinnig tempo legde zij de 100 meter telgang af.

Van vrijdag 18 mei tot en met zondag 20 mei juni barst tijdens de IJRN Internationaal de strijd los tussen de (top) ruiters en hun temperamentvolle IJslandse paarden in Nederland, voor de jeugdige ruiters onder andere om zich te selecteren voor de FEIF Youth Cup (Wereldspelen) Icelandic Horses.

Niet alleen is de IJRN Internationaal één van de selectiewedstrijden om een van de tickets naar Zweden te winnen voor de jeugdruiters. Ook biedt het evenement de ruiters de kans zich te kwalificeren voor de A-sportstatus en worden de prestaties vermeld op de World Ranking List. In totaal komen er meer dan 100 combinaties aan de start. Onder hen combinaties uit Engeland en Duitsland.
Deel dit bericht