Drentse dressuurtoppers naar Beilen

  • 20 december 2010 16:37

door: redactie, 20 december 2010 16:37

BEILEN – Met amazones als Francis Turkensteen (Hooghalen), Laura Zwart (Oosterwolde) en Anne Lamberts (Beilen) heeft Indoor Hartje Drenthe bij de dressuur een aantal Drentse toppers aan de start. De drie genoemde amazones wisten zich bij het Drents kampioenschap indoor, eerder dit jaar, bij de beste drie te scharen in hun klasse.

Laura Zwart in actie met Wish tijdens het Drents kampioenschap afgelopen zomer. ©Steven Stegen

Francis Turkensteen uit Hooghalen werd reserve kampioen in de klasse Z1 met Witchell G. en komt nu met datzelfde paard uit in de klasse Z2 bij Indoor Hartje Drenthe. De dressuurklassen van het traditionele concours hippique van De Stroomruiters te Beilen, beginnen maandag 27 december met de voorselectie voor het Drents kampioenschap voor deelnemers uit de kring Zuidwest klasse B en L1. Het hoogtepunt van de vier dressuurdagen van Indoor Hartje Drenthe staat voor donderdag 30 december op het programma met de klassen Z1 en Z2.

Francis Turkensteen is zowel in de klasse Z1, met Alexia, als in de klasse Z2 met Witchell G. vertegenwoordigd. Ook Laura Zwart komt in beide klassen in de ring. Bij de rubriek Z1 zelfs tweemaal. Zwart rijdt donderdag 30 december eerst met Valentijn in de Z1 en later komt de amazone uit Oosterwolde ook met Wicklow Remy uit. In de klasse Z2 is Laura Zwart present met haar paard Wish, waarmee ze in augustus tweede werd in het Drents kampioenschap dressuur outdoor in De Wijk. Zwart is één van de kanshebbers voor de winst in de manege van de Stroomruiters, maar moet terdege rekening houden met concurrenten als Francis Turkensteen en Anne Lamberts. Opvallende verschijning tijdens de Z2 dressuur zal Margreet Zwaagstra zijn. Met haar prachtige Arabofries Yk Dark Ynte zal de amazone hoogstwaarschijnlijk een fraaie proef neerzetten.

Het dressuurprogramma van Indoor Hartje Drenthe ziet er als volgt uit:
Maandag 27 december: 10.00 – 21.00 uur, voorselectie voor de Drentse kampioenschappen voor deelnemers uit de kring Zuid west. Klasse B en L1.
Dinsdag 28 december: 10.00 – 19.00 uur, klasse L2 t/m M2.
Woensdag 29 december: 9.00 – 22.00 uur pony’s alle klassen.
Donderdag 30 december: 13.00 – 18.30 uur Z1 + Z2.

Stegen.net