Home » Knappe prestaties Romiëlle van Tuyl in M-parcoursen Indoor Tolbert
springen

Knappe prestaties Romiëlle van Tuyl in M-parcoursen Indoor Tolbert

Tolbert | STEGEN.NET

Romiëlle van Tuyl en Nettan Gunnarsson wonnen donderdag tijdens Indoor Tolbert de twee M-parcoursen. De dag eindigde met de finale voor 40+ ruiters. Die werd gewonnen door Heino Voskamp.
Indoor Tolbert. Romiëlle van Tyul is duidelijk blij met haar overwinning in de klasse M met Luimstra's Galina. foto: Arjen Schilperoord
Romiëlle van Tyul is duidelijk blij met haar overwinning in de klasse M met Luimstra’s Galina.
FOTO: Arjen Schilperoord

Voor Romiëlle van Tuyl uit Surhuisterveen was het een succesvolle dag. De amazone van Stal Luimstra bleef in het eerste parcours mooi foutloos met Luimstra’s Galina (Cantos x Darco). In de barrage zette het duo een snelle tijd neer, maar een foutje voorkwam een hele hoge klassering. Van Tuyl werd 13e.

Nettan Gunnarsson won dit parcours met Ashville (v. Guidam), dankzij een snelle barrage in een tijd van 35,65 seconden. Vincent Hartman pakte met Grandprix (v. Namelus R) de tweede plaats, gevolgd door Nick van den Broek met Genua HBC (v. Cantos).

Nick van den Broek was ook in het tweede parcours van de dag goed op dreef met Genua HBC. De ruiter uit Boyl werd nu tweede. Winnares werd Romiëlle van Tuyl, die met Luimstra’s Galina bijna een seconden sneller was in de barrage. Ook Vincent Hartman liet zich met een mooie derde plaats opnieuw van zijn sterke kant zien.

Albert Zoer
In de eerste groep M, die dinsdag werd verreden, leverde Albert Zoer een unieke prestatie. Hij werd in het eerste parcours eerste, tweede en derde! Zoer pakte de prijzen met respectievelijk Gallant, Geronimo en Gentleman. Alsof dat nog niet genoeg was won Zoer met Gentleman (v. Indoctro) ook nog het tweede parcours.