Home » Hylke de Jong en Marian Lunsche winnen bij Indoor Zwaagwesteinde
springen

Hylke de Jong en Marian Lunsche winnen bij Indoor Zwaagwesteinde

🔴 Zwaagwesteinde Hylke de Jong schreef bij Indoor Zwaagwesteinde het ZZ-klassiek op zijn naam. Hij won de rubriek met Cayenne DSC (Kigali x Clavecimbel). Marian Lunsche was het het tweede parcours de beste met Ego. Suzanne Tepper reed sterk in de klasse Z.

Hylke de Jong en Cayenne DSC tijdens de prijsuitreiking van Indoor Zwaagwesteinde.
Hylke de Jong en Cayenne DSC tijdens de prijsuitreiking van Indoor Zwaagwesteinde.
📸 Arjen Schilperoord

Indoor Zwaagwesteinde trok ook in de zwaardere klassen een mooi deelnemersveld. In het ZZ-klassiek kwamen 12 combinaties aan de start, waarvan alleen Hylke de Jong met Cayenne DSC en Rana Dalenoord met Waligra H foutloos wisten te blijven. In de barrage volgde voor Dalenoord uitsluiting en eiste De Jong relatief eenvoudig te overwinning op, ondanks twee springfouten. Folkert Kelderman eindigde op de derde plaats. Hij miste de barrage met Fred Flintstone door een minieme tijdsoverschrijding.

Het tweede ZZ-parcours was spannend en bracht de overwinning voor Marian Lunsche en Ego (v. Tygo). De combinatie van RV Norg was een fractie sneller dan Romiëlle van Tuyl en Luimstra’s Galina (v. Cantos). Folkert Kelderman deed ook nu weer prima mee met opnieuw een derde plaats.

Suzanne Tepper

In de klasse Z maakte Suzanne Tepper indruk. Na haar blessure heeft ze de draad weer succesvol opgepakt. Ze won het Z-klassiek met VDL Latina van ‘t Merelsnest (v. Nabab de Rêve). Met haar andere paard Graceland werd ze derde in deze wedstrijd die meetelt voor het Noordelijk kampioenschap. In het tweede parcours kwam Suzanne Tepper niet in actie. Elmar van Hoorn voerde hierin de ereronde aan met Firework van de Kalevallei. Ernesto Canseco stuurde Gylana VS (v. Indorado) naar de tweede plaats.
🔴 Stegen.net | Fotocredit: Arjen Schilperoord fotografieDeel dit met je vrienden