Home » Romiëlle van Tuyl pakt in Exloo ticket voor Jumping Amsterdam
springen

Romiëlle van Tuyl pakt in Exloo ticket voor Jumping Amsterdam

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

Romiëlle van Tuyl won vrijdag bij de NIK-competitie in Exloo het L-twee fasen. Daarmee verdiende de amazone uit Surhuisterveen een ticket voor Jumping Amsterdam. ,,Ik ben er heel blij mee”, glunderde Van Tuyl na de ereronde.

Romiëlle van Tuyl met Luimstra’s Idolina tijdens de ereronde.
📸 Steven Stegen

Het was een prestatie van jewelste die Romiëlle van Tuyl leverde met haar paard Luimstra’s Idolina (v. Quasimodo van de Molendreef). Het deelnemersveld was met ruim 70 combinaties niet mals. Toch wist het duo een indrukwekkende voorsprong op te bouwen.

Van Tuyl bleef ook in de tweede fase foutloos en zette een rappe tijd van 26.65 op de klok. Daarmee versloeg ze routinier Michiel Brusse, die met Hester Lady 27.12 nodig had voor het traject. Susan Benedictus eindigde keurig als derde met Evidence in een tijd van 27.47.

Van Tuyl was zo blij als een kind met haar mooie overwinning. ,,We zaten er deze competitie steeds even naast, maar nu is het gelukt en mogen we naar Jumping Amsterdam. Dat wordt voor mij de eerste keer. Ik heb er enorm veel zin in.”


Deel dit met je vrienden