Goede jonge springpaarden bij eerste wedstrijd Drenthe Cup

Goede jonge springpaarden bij eerste wedstrijd Drenthe Cup

16 mei 2017 21:45 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Veeningen | STEGEN.NET

Tijdens Outdoor Zuidwolde is afgelopen weekend gestart met een nieuwe jonge springpaarden competitie, genaamd de Drenthe Cup. De competitie is in het leven geroepen om het Nederlands gefokte paard, de fokker en de opleider verder te promoten.

De eerste wedstrijd liet een groot aantal fijn springende paarden zien, dit belooft veel goeds voor de rest van de competitie.

Bij de vierjarigen ging de winst naar de bij Zangersheide goedgekeurde hengst I have it all-s. De zoon van Elvis ter Putte uit een Casall merrie werd sterk rond gereden door Josta van Straaten. Het fokproduct van familie van Straaten uit Den Ham ontving maar liefst een totaal van 24,4 punten.

De eerste prijs bij de vijfjarigen ging naar Hazy Toulana gereden door Marcella Hokse. De nakomeling van Toulon komt uit een keur, prest, pref, sportmerrie van Indorado en is gefokt door G.J.H. Markhorst – v d Velde uit Brucht. De goed springende merrie kreeg 24,1 punten toegewezen van de jury.
Zowel I have it all-s als Hazy Toulana werden op hun hielen gezeten door de concurrentie. De kleine verschillen in punten geven aan dat de strijd om de Drenthe cup van start is gegaan.

De volgende selectiewedstrijden van de Drenthe cup zullen plaatsvinden op 1 juni tijdens CH Eext, 14 juni in Exloo en 30 juni tijdens Hippisch Holtrijk. De finale zal wederom plaatsvinden op de terreinen van CH de Wolden tijdens de Centrale Keuring van het KWPN Regio Drenthe op 18 juli.