Finale De Wolden Cup voor jonge springpaarden bij CH De Wolden

Share
  • 8 juli 2014 17:11

door: Steven Stegen, 8 juli 2014 17:11

blokjeVEENINGEN | STEGEN.NET
De finale van De Wolden Cup is dit jaar voor het eerst tijdens het internationale CH De Wolden. De competitie voor 4- en 5-jarige springpaarden komt op donderdag 24 juli vanaf 18.00 tot een climax.

De Wolden Cup

De banner van De Wolden Cup tijdens de selectiewedstrijd in Zuidwolde.

De gezonde spanning groeit bij de organisatie van De Wolden Cup, zo vertelt Karin Bentum. ,,De finale is dit jaar voor de eerste keer tijdens het CH De Wolden. Een prachtig evenement om de competitie af te sluiten.” De drie selecties voor De Wolden Cup zijn de afgelopen weken verreden tijdens het CH De Wijk, het CH Staphorst en het CH Zuidwolde.

De competitie voor jonge springpaarden is een ‘erfenis’ van de voormalige Indoor Meppel Competitie. ,,Toen dat stopte hebben wij het als het ware overgenomen”, vertelt Karin Bentum. ,,We vinden het belangrijk dat er aandacht is voor het goed opleiden en voorstellen van een beloftevol jong springpaard. Gelukkig staan we daarin niet alleen, door de steun van onze sponsors Van Benthem Paardenvoeders en Ruis en Veldmuis Advocaten kunnen we dit doen. In de finale is er leuk prijzengeld, dat kan oplopen tot 700 euro voor de winnaar in elke categorie.”

Het blijft tot het laatste moment spannend wie de jury vormt bij de finale. Wel is duidelijk dat het bij de beoordeling draait om de springcapaciteiten, de galop en de aanleg als springpaard. ,,In theorie hoeft een spirngfoutje een hoge klassering dus niet in de weg te staan.” Bentum en haar team hopen dat de finale van De Wolden Cup een jaarlijks terugkerend onderdeel wordt op het CH De Wolden. ,,Daar gaan we voor. We hopen dat de competitie een begrip wordt en dar nog meer ruiters en eigenaren er aan mee willen doen.”