Home » Tuigpaarden na 15 jaar terug in Exloo met veelzijdig programma
tuigpaarden

Tuigpaarden na 15 jaar terug in Exloo met veelzijdig programma

Exloo | STEGEN.NET

De tuigpaarden keren na 15 jaar terug in Exloo. Op zaterdag 17 juni is er een veelzijdig programma van 16.00 tot 23.00 uur. Ook is er een show, waarbij mensen met een verstandelijke beperking tuigpaarden rijden.

CH Exloo. De deelnemers met een verstandelijke beperking hebben al flink geoefend voor hun show.
De deelnemers met een verstandelijke beperking hebben al flink geoefend voor hun show.
FOTO: CH Exloo | Anouk Kemkes

Op de nieuwe eb- en vloedbodem in Exloo worden 20 rubrieken verreden. Niet alleen komen de tuigpaarden in actie, er zijn ook wedstrijden voor Friezen en hackney’s. Voor de hackney’s staat het Nederlands kampioenschap ereklasse op het programma.

Bijzondere show
De organisatie is daarnaast trots op een bijzondere show. ,,In samenwerking met Stichting De Trans Gehandicaptenzorg en Begeleiding zullen negen bewoners met een verstandelijke beperking plaats gaan nemen op de concourskar met een tuigpaard of een Fries er voor! Ze hebben hun eigen muziek uitgezocht en zullen de paarden dan ook laten dansen door de piste!”, aldus de organisatie. Ook zal het inmiddels bekende Shetlander Showteam uit Exloo een geweldige show laten zien.