archief
contact
+31 6 53239630

Vier kampioenschappen op CH Norg

NORG – Met drie nationale kampioenschappen, één regionale titelstrijd en nog 23 andere rubrieken heeft het tuigpaardenconcours in Norg dit jaar een ijzersterk en afwisselend programma. De 34ste editie is op dinsdag 26 juli op het evenemententerrein aan het Kerkpad en begint om 16.00 uur en duurt tot laat in de avond.

Het concours in Norg heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd als nationaal tuigpaardenevenement. Meestal zijn wedstrijden met tuigpaarden overdag, maar Norg maakt hierop een uitzondering. Het programma begint bij daglicht en eindigt in een zee van kunstlicht. De lichtmasten langs het terrein zorgen voor een heel bijzondere, intieme sfeer, waarin deelnemers en publiek zich goed thuis voelen.

Het bestuur van het Norger tuigpaardenconcours is verheugd over de toewijzing van maar liefst vier aansprekende kampioenschappen. ,,Die trekken altijd extra publiek”, zo weet voorzitter Geesienus van Zonneveld uit ervaring. Omdat dit jaar het Nederlands Kampioenschap Fries ras tweespannen ereklasse wordt verreden, verwacht hij extra veel bezoekers uit de buurprovincie Friesland. Voor het eerst zal bij de huldiging ook het Fries volkslied te horen zijn, evenals het Wilhelmus. Later op de avond, bij het Sprookje van Norg, klinkt ook nog het Drents volkslied.

In de strijd om het nationaal kampioenschap Fries ras tweespannen ereklasse verdedigt Bauke de Boer de titel. Hij won vorig jaar in Opmeer het kampioenschap met de hengst Jaring fan Bokkum en de ruin Lieuwe. De 50-jarige veehouder uit Nes bij Akkrum is erop gebrand in Norg opnieuw te laten zien dat zijn Friezen het kampioenslint verdienen. De voortekenen zijn goed. Het span heeft dit jaar al meerdere malen de eerste prijs gewonnen.

Bauke de Boer rijdt graag in Norg. Voor hem is het een van de mooiste concoursen in Nederland. ,,Je merkt heel goed dat Drenthe een paardenprovincie is”, zegt hij. Wat hem verder aanspreekt is dat het concours gedeeltelijk bij kunstlicht wordt verreden. Dit geeft het evenement een heel bijzondere uitstraling.

Ook Lambertus Huckriede (43) uit Enschede is enthousiast over het concours in Norg. Dit jaar verdedigt hij met de 10-jarige ruin Unaniem de kampioenstitel in de rubriek tuigpaarden eenspannen ereklasse. In de strijd om het nationaal kampioenschap hackney’s klavertje drie komt hij niet in de baan. Vorig jaar won hij weliswaar de titel, maar kort geleden verkocht hij zijn drie winnende paarden.

Het vierde kampioenschap tijdens het middag- / avondconcours in Norg is de rubriek tuigpaarden eenspannen voor tweewielige rijtuigen in de regio Noord. In deze klasse is Fera Lueks-Muggen uit Lunteren met Via HJ regerend kampioen. Zij gaat dit jaar in Norg proberen deze prestatie te evenaren.

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel