Hippisch Centrum Exloo verwelkomt nationale tuigpaarden

Share
  • 10 juni 2018 13:42

door: redactie, 10 juni 2018 13:42

Exloo | STEGEN.NET
Bij het Hippisch Centrum Exloo wordt ook dit jaar een groot concours voor tuigpaarden georganiseerd. Op 16 juni is het zo ver. Dan kunnen de liefhebbers van 13.30 tot 22.00 genieten van een groot aantal rubrieken.

De tuigpaarden komen dit jaar opnieuw naar Exloo.

De tuigpaarden komen dit jaar opnieuw naar Exloo.
Steven Stegen

Vorig jaar keerden de tuigpaarden na 15 jaar afwezigheid terug bij het Hippisch Centrum Exloo, dat een enorme metamorfose heeft ondergaan. De terugkeer van de tuigers naar Exloo leverde veel positieve reacties op. ,,Dat heeft ons extra inspiratie gegeven om het evenement nog verder uit te bouwen”, vertelt Henk Scherphof van de organisatie.

Nationale rijders
Het is gelukt om dit jaar ook de nationale rijders naar Exloo te krijgen. ,,Daar zijn we erg trots op”, aldus Scherphof. Verder komen de Friezen en Hackney’s in actie op de eb- en vloedbodem. In Exloo staan ook drie kampioenschappen op het programma: Hackney’s ereklasse, Friezen dubbelspan en de, voor deze omgeving, zo bekende boerenwagens.

Ook de shows ontbreken niet. De Toppers van Drenthe, mensen met een verstandelijke beperking, die vorig jaar tot ieders vermaak een spetterende show gaven, zullen dit jaar ook weer voor een verrassing zorgen. Ook zal het Shetlandershowteam een wervelende show verzorgen. Zowel tijdens het programma, als na afloop, zal “Zwarte Jannes” (Orlando) live optreden.