Home » Duitse amazones heersen bij Dutch Topsport Dressage Exloo
dressuur

Duitse amazones heersen bij Dutch Topsport Dressage Exloo

Exloo | STEGEN.NET

De Duitse Julia Barbian voerde vrijdag het klassement aan van de internationale wedstrijd voor pony’s tijdens Dutch Topsport Dressage. Met een score van 73,632% was ze duidelijk de beste in deze sterke groep.

De Duitse Julia Barbian won de internationale ponyrubriek. Ze krijgt de felicitaties van sponsor Truusje Smeding van Paard & Laars.
De Duitse Julia Barbian won de internationale ponyrubriek. Ze krijgt de felicitaties van sponsor Truusje Smeding van Paard & Laars.
FOTO: Steven Stegen

Alle 34 combinaties in deze mooie rubriek behaalden ruim boven de 60%. De Duitse winnares stond bij twee van de drie juryleden op de eerste plaats. Daarmee haalde Julia Barbian met de 9-jarige Der König het hoogste gemiddelde van 73,632%. Alleen het Nederlandse jurylid Janine van Twist vond de proef van Micky Schelstraete net iets beter. Schelstraete werd tweede met de schimmel Elin’s Noncisdador met gemiddeld 71,325%.

Micky Schelstraete werd tweede bij de pony's met Elin's Noncisdador.
Micky Schelstraete werd tweede bij de pony’s met Elin’s Noncisdador.
FOTO: Steven Stegen

Ook de U25 kreeg een Duitse winnares. Daarvoor zorgde Bianca Nowag en haar Fair Play RB. Ze liep bijna drie procent uit op de nummer twee, de Spaanjaard Antonio Laiz Zandio met Menotti. Lisanne Zoutendijk mocht met Kostendrukkers Watteau als derde opstellen bij de prijsuitreiking. Sanne van der Pols won de eerste rubriek van de dag, de Children.

De finale klasse Z2, in de vorm van de kür op muziek, werd een prooi voor Maaike Slootweg met de 6-jarige hengst Gino. Met 68,625% zette Slootweg de concurrentie op flinke achterstand. Cecile Smit pakte met Earl Leatherdale de tweede plaats.
Deel dit met je vrienden