archief
contact
+31 6 53239630

Amerikaanse Lina Uzunhasan wint dres­suur Young Riders bij Dutch Topsport Dressage

Exloo | STEGEN.NET De in Noord-Brabant gesi­tu­eerde Amerikaanse ama­zone Lina Uzunhasan eiste don­der­dag bij Dutch Topsport Dressage de over­win­ning op bij de Young Riders. Met haar mer­rie Donna Ray scoorde de leer­linge van Anky van Grunsven 71,535%.

♘ Exloo De in Noord-Brabant gesi­tu­eerde Amerikaanse ama­zone Lina Uzunhasan eiste don­der­dag bij Dutch Topsport Dressage de over­win­ning op bij de Young Riders. Met haar mer­rie Donna Ray scoorde de leer­linge van Anky van Grunsven 71,535%.

Vijftien com­bi­na­ties ver­sche­nen voor de drie­kop­pige jury. Uzunhasan kwam tot het hoog­ste gemid­delde, vooral door de hoge waar­de­ring van jury­lid Monique Peutz, die de in Turkije opge­groeide Amerikaanse een score van 74,342% toe­kende. De tweede plaats ging naar de Duitse Lisa Breimann met Aida Luna. Haar land­ge­note Alexa Westendarp ein­digde met Der Prinz als derde.

Beste Nederlandse deel­ne­mer bij de Young Riders was Robin Bernoski, die met Velazquez als vijfde mocht opstel­len. Rachelle Buining uit Ter Apelkanaal werd met Rythm and Blues tiende, met nog altijd een knappe score van 67,325%. Marjan Hooge uit Ees werd met Ego Tripper Texel 12e. Het inter­na­ti­o­nale debuut van Zoë Zwiggelaar en Fidarsi Rossi was goed voor plaats 14. De ama­zone uit Nieuwlande haalde met 64,518% een rui­ime voldoende.

Junioren
De proef voor Junioren werd gewon­nen door Daphne van Peperstraten en haar Greenpoint’s Cupido. Ze bouwde met een score van 73,063% een hele ruime voor­sprong op. Milou Dees en Francesco wer­den tweede met 70,450%.

De Drentse Maaike ten Hoor werd met Winder Don tiende. Haar proef werd opval­lend uit­een­lo­pend gewaar­deerd door de jury­le­den, vari­ë­rend van ruim 68 tot slechts ruim 60 pro­cent. De Groningse Féline Bakker ein­digde met Vennedy op de acht­ste plaats.
♘ Stegen.net
gerelateerde berichten
Total
36
Share