archief
contact
+31 6 53239630

Nederlands pony­team pakt zilver op EK-dressuur

STRZEGOM — Na een tita­nen­strijd tussen de beste pony­com­bi­na­ties van Europa, stel­de het Nederlandse dres­suur­team op het EK in Polen het zilver veilig vóór bron­zen Duitsland – een unicum – en achter gouden Denemarken. 

STRZEGOM
STEGEN.NET | KNHS

Na een tita­nen­strijd tussen de beste pony­com­bi­na­ties van Europa, stel­de het Nederlandse dres­suur­team het zilver veilig vóór bron­zen Duitsland – een unicum – en achter gouden Denemarken. Bondscoach Imke Schellekens-Bartels is apetrots. „Ik ben keiblij! Iedereen heeft een eigen persoon­lijk record gere­den! Ik geef het je te doen, op een EK!”

Gisteren vond op het EK in het Poolse Strzegom de eerste helft van de landen­wed­strijd dres­suur plaats en zag het Nederlandse team zich zomaar op de eerste plaats staan in de tussen­stand. Imke Schellekens (Hooge Mierde) is voor het eerst aanwe­zig in de rol van bonds­coach. Ze zegt: „Het liep werke­lijk onge­loof­lijk. De sfeer is top, ieder­een stimu­leert elkaar en dan gebeurt het kenne­lijk zomaar dat je alles goed doet op een EK. Alle Nederlandse deel­ne­mers reden hier proe­ven zonder fouten!”

Gisteren reden Robin Heiden (Alphen Gld) en Floor van der Kuijl (Hummelo). Vandaag ging de wedstrijd verder met een prima proef van Evi van Rooij (Sint Michielsgestel). Toen was het aan laat­ste star­ter Micky Schelstraete om het hoofd koel te houden. Imke Schellekens: „Dat deed ze heel goed. Ze reed een gelijk­ma­ti­ge proef met een mooie opwaart­se aanleu­ning en wéér zonder fouten. Beter had ze het niet kunnen doen. En ook zij reed een persoon­lijk record met 75,629%.”

Het was tanden bijten bij de laat­ste star­ter voor Denemarken, Alexander Yde Helgstrand, zoon van dres­suur­rui­ter en paar­den­han­de­laar Andreas Helgstrand. De hele Nederlandse scha­re stond adem­loos te kijken, maar ook hij maak­te geen fout en reed prach­tig. Zijn score van 77,543% bete­ken­de goud voor Denemarken (226,829), zilver voor Nederland (225,771) en brons voor Duitsland (224,915).

Micky Schelstraete krijgt het laat­ste woord: „We gingen van huis voor brons en we winnen nu zilver! Dit is mijn laat­ste wedstrijd met Elin’s Noncisdador en ik wilde maar één ding: genie­ten, knal­len en fout­loos! Dat is hele­maal gelukt. Trots op ons allemaal!”

Teamdressuur pony’s EK Strzegom, Polen

Goud: Denemarken 226,829
(Alexander Yde Helgstrand-Adriano B 77,543%; Nathalie Thomassen – Lykkehoejs Dream of Dornik 73,527%; Liva Addy Guldager Nielsen, d’Artagnan 75,759%; (Tilde Rude Hare – Morgensternns Dakar 72,857%),
Zilver: Nederland 225,771
(Micky Schelstraete – Elin’s Noncisdador 75,629%; Floor van der Kuijl – Champ of Daily 75,171%; Robin Heiden – Colourfull Cannonball 74,971%; (Evi van Rooij – King Stayershof’s Jango 74,257%))
Brons: Duitsland 224,915
(Shona Brenner – Der Kleine Sunnyboy DE 75,800; Lana Pinou Baumgürtel — Zinq Massimiliano FH 74,829; Antonia Busch-Kuffner – Daily Pleasure WE 74,286%; (Rose Oatley – Daddy Moon 67,071))


gerelateerde berichten
Total
4
Share