Nederlands ponyteam pakt zilver op EK-dressuur

Share
  • 15 augustus 2019 19:01

door: KNHS, 15 augustus 2019 19:01

STRZEGOM
STEGEN.NET | KNHS

Na een titanenstrijd tussen de beste ponycombinaties van Europa, stelde het Nederlandse dressuurteam het zilver veilig vóór bronzen Duitsland – een unicum – en achter gouden Denemarken. Bondscoach Imke Schellekens-Bartels is apetrots. ,,Ik ben keiblij! Iedereen heeft een eigen persoonlijk record gereden! Ik geef het je te doen, op een EK!”

Gisteren vond op het EK in het Poolse Strzegom de eerste helft van de landenwedstrijd dressuur plaats en zag het Nederlandse team zich zomaar op de eerste plaats staan in de tussenstand. Imke Schellekens (Hooge Mierde) is voor het eerst aanwezig in de rol van bondscoach. Ze zegt: ,,Het liep werkelijk ongelooflijk. De sfeer is top, iedereen stimuleert elkaar en dan gebeurt het kennelijk zomaar dat je alles goed doet op een EK. Alle Nederlandse deelnemers reden hier proeven zonder fouten!”

Gisteren reden Robin Heiden (Alphen Gld) en Floor van der Kuijl (Hummelo). Vandaag ging de wedstrijd verder met een prima proef van Evi van Rooij (Sint Michielsgestel). Toen was het aan laatste starter Micky Schelstraete om het hoofd koel te houden. Imke Schellekens: ,,Dat deed ze heel goed. Ze reed een gelijkmatige proef met een mooie opwaartse aanleuning en wéér zonder fouten. Beter had ze het niet kunnen doen. En ook zij reed een persoonlijk record met 75,629%.”

Het was tanden bijten bij de laatste starter voor Denemarken, Alexander Yde Helgstrand, zoon van dressuurruiter en paardenhandelaar Andreas Helgstrand. De hele Nederlandse schare stond ademloos te kijken, maar ook hij maakte geen fout en reed prachtig. Zijn score van 77,543% betekende goud voor Denemarken (226,829), zilver voor Nederland (225,771) en brons voor Duitsland (224,915).

Micky Schelstraete krijgt het laatste woord: ,,We gingen van huis voor brons en we winnen nu zilver! Dit is mijn laatste wedstrijd met Elin’s Noncisdador en ik wilde maar één ding: genieten, knallen en foutloos! Dat is helemaal gelukt. Trots op ons allemaal!”

Teamdressuur pony’s EK Strzegom, Polen

Goud: Denemarken 226,829
(Alexander Yde Helgstrand-Adriano B 77,543%; Nathalie Thomassen – Lykkehoejs Dream of Dornik 73,527%; Liva Addy Guldager Nielsen, d’Artagnan 75,759%; (Tilde Rude Hare – Morgensternns Dakar 72,857%),
Zilver: Nederland 225,771
(Micky Schelstraete – Elin’s Noncisdador 75,629%; Floor van der Kuijl – Champ of Daily 75,171%; Robin Heiden – Colourfull Cannonball 74,971%; (Evi van Rooij – King Stayershof’s Jango 74,257%))
Brons: Duitsland 224,915
(Shona Brenner – Der Kleine Sunnyboy DE 75,800; Lana Pinou Baumgürtel – Zinq Massimiliano FH 74,829; Antonia Busch-Kuffner – Daily Pleasure WE 74,286%; (Rose Oatley – Daddy Moon 67,071))