archief
contact
+31 6 53239630

Friese hengsten starten verrichtingsonderzoek in Exloo

EXLOO – Het worden weer spannende dagen voor de fokkers en eigenaren van de aangewezen Friese hengsten. Die zijn dinsdag aangeleverd voor het verrichtingsonderzoek. Dat is voor het eerst in Exloo.
Friese hengsten Exloo

Exloo | STEGEN.NET

Het Hippisch Centrum Exloo herbergt de komende 70 dagen 23 Friese hengsten die zullen deelnemen aan het verrichtingsonderzoek. Voorheen gebeurde dat in Ermelo, maar de test voor toekomstige dekhengsten is nu voor het eerst in Drenthe.

Friese hengsten Exloo
De start van het verrichtingsonderzoek in Exloo.
FOTO: Steven Stegen

De jonge hengsten zijn via de hengstenkeuring aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, dat onder leiding staat van trainingsleider Koos Naber. Ze worden 70 dagen getest op hun geschiktheid. Er zitten ook twee hengsten uit Drenthe bij, in eigendom van vader en zoon Werd en Olaf Visser uit Spier.

De 23 hengsten werden tijdens de aanlevering in prima conditie voorgesteld. Twee hengsten konden na het veterinaire onderzoek (nog) niet ingecheckt worden. Deze hengsten mogen tijdens de uitgestelde aanlevering, over twee weken, opnieuw aangeboden worden. Het gaat om de 6-jarige Kije (Dries 421 x Feitse 293) en de 4-jarige Sake (Sipke 450 x Jasper 366).

Tijdens de aanleveringsdag vond tevens de beoordeling plaats van de vier Sporthengsten, voor deelname aan het verkorte hengsten. De hengstenkeuringsjury wees geen van deze hengsten aan, zo meldt het stamboek KFPS.

De beide eindbeoordelingsdagen zullen dit jaar weer op zaterdag gaan plaatsvinden, discipline rijpaard: 11 november en de aangespannen disciplines op 9 december.

Total
32
Shares
gerelateerde berichten
Total
32
Share