archief
contact
+31 6 53239630

Eindpresentatie verrichtingsonderzoek volgende week

ERMELO – Het verrichtingsonderzoek van het KWPN loopt op z’n einde. Het najaarsonderzoek duurde 50 dagen en wordt zaterdag 15 november afgesloten. Afgelopen maandag was de keuringscommissie op bezoek bij de dressuurhengsten.

Afgelopen dinsdag werden de hengsten beoordeeld door de hengstenkeuringscommissie van het KWPN.

Met nog slechts een week te gaan, zit het 50 dagen durende najaarsverrichtingsonderzoek er alweer bijna op. Op zaterdag 15 november vanaf 9.00 uur is iedereen van harte welkom om de aanwezige spring- en dressuurhengsten tijdens de eindpresentatie te komen bekijken.

Net als elke week stond ook deze keer een training met de hengstenkeuringscommissieleden op het programma. Voor de dressuurhengsten was dat afgelopen maandag, hierbij waren Marian Dorresteijn en Wim Ernes aanwezig. Vandaag is de springcommissie in Ermelo geweest om de springhengsten tijdens de training nog een keer te volgen. Ook stonden er uiteraard beoordelingen in de planning deze week, voor de springhengsten was dat afgelopen dinsdag, voor de dressuurhengsten op woensdag. De hengstenkeuringscommissie dressuur besloot in overleg met de eigenaar het onderzoek voor cat.nr. 33 Bretton Woods x Scandic te beëindigen.

Op dit moment staan er tien driejarige springhengsten op het KWPN-centrum, waarvan er één (cat.nr. 14, Berlin x Tangelo van de Zuuthoeve) op vrijwillige basis aan het onderzoek deelneemt. Daarnaast zijn ook de vier oudere springhengsten en de oudere dressuurhengst, die op 28 oktober werden aangeleverd, in training, net als de zeven driejarige dressuurhengsten.

 

KK voor KWPN, foto KWPN

Dit is een extern bericht uit de rss-feed, lees het hele artikel bij : KWPN

Total
13
Shares
0 deel
0 deel
13 deel
0 Tweet
0 deel