Storm maakt korte metten met staltent CSI Salland, acht paarden licht gewond

Storm maakt korte metten met staltent CSI Salland, acht paarden licht gewond

5 oktober 2017 14:10 0 Door Wendy Scholten
Deel dit met je vrienden

📌 Mariënheem
📝 paardensportnoord

Een staltent van het CSI Salland is donderdagmiddag door de storm weg geblazen. Het drama voltrok zich terwijl er 60 paarden in de tent stonden. Een aantal paarden is licht gewond geraakt.

Overleg met de geschrokken deelnemers van het CSI Salland.
Overleg met de geschrokken deelnemers van het CSI Salland.
📸 Wendy Scholten

Paarden die loskwamen konden vlot gevangen worden en de overige paarden werden zo snel mogelijk op de vrachtwagens van de deelnemers gezet. Inmiddels heeft een dierenarts geconstateerd dat de paarden niet ernstig verwond zijn. Acht paarden hebben schaafwonden opgelopen, waarbij één een verdikte kogel had. Een snee bij een paard is inmiddels gehecht.

Onder controle

De springrubrieken van de eerste dag van CSI Salland zijn gecanceld. Na overleg met de ruiters heeft de organisatie besloten om CSI Salland morgen, vrijdag, met een aangepast programma te vervolgen. ,,Op dit moment heeft het welzijn van de paarden het grootste aandachtspunt, maar dat lijkt onder controle”, vertelt Jeroen Bakker, voorzitter van CSI Salland.

Volgens de organisatie was er wel rekening gehouden met de storm, maar is de wind onder een flap van de tent terecht gekomen. Daardoor werd de tent als het ware opgetild. Ook de drassige grond speelde een rol. ,,Daardoor werden de zekeringen uit de grond getrokken.”