Knappe prestatie Lisa Everts in Grote Prijs Jumping De Achterhoek

Knappe prestatie Lisa Everts in Grote Prijs Jumping De Achterhoek

26 november 2017 11:24 Uit

Door Wendy Scholten
 
Leestijd: 2 minuten

Vragender | STEGEN.NET | Persbericht

De Enschedese Lisa Everts (21) heeft zich op Jumping de Achterhoek in Vragender op ongekende wijze in de kijker gereden. Nadat ze op donderdag al twee rubrieken won, was ze op zaterdagavond de beste in de Grote Prijs voor ruiters tot 25 jaar en dat was geen eenvoudige rubriek.

In deze Paardenkrant Horses Prijs op 1.45m niveau finishten slechts twee amazones foutloos in een veld met 43 combinaties. Het finishen binnen de maximaal toegestane tijd bleek het grootste struikelblok te zijn. Negen deelnemers kwamen niet eens aan de finish.

De pittige finale ontaardde in een duel tussen Nederland en België. Lisa Everts reed een vlotte barrage met Red Bull (v. Nassau). Ze liep een balkje op, maar dat overkwam de langzamere Maartje Verberckmoes ook met Jugano van de Vosberg (v. Ogano Sitte) en die werd tweede.

,,Ik heb het geluk dat mijn paard Red Bull is”, verwijst ze naar het energiedrankje waar de ruin naar vernoemd is. ,,Red Bull is heel ’heet’. Maar hoe harder we gaan, hoe scherper hij wordt en vlug draaien kan hij ook. Ik wilde in de barrage vlot rijden zonder extreme risico’s en dan hopen op een fout bij Maartje”, glimlacht ze.

Tranen
Lisa Everts had nog niet eerder een internationale Grote Prijs gewonnen en had dit ook niet verwacht met Red Bull, die ze een aantal maanden geleden te rijden kreeg van vriendin Yo Ann Kuipers. ,,Die had de tranen in de ogen! Ik ben er heel blij mee. Hij is heel anders dan mijn andere paarden en we moesten echt wel even aan elkaar wennen, maar het gaat al super goed.” Met haar zelf opgeleide Captain Morgan (v. Carthino Z) reed Lisa Everts ook sterk en werd met een balkje tiende. Vijf ruiters bleven door tijdfouten buiten de barrage, waaronder de Brabander Jens van Grunsven.

,,Ik had graag meer dan twee amazones in de barrage gehad, maar die dingen gebeuren. Dat heb je van tevoren niet altijd in de hand”, vertelt parcoursbouwer Jos Brinkman. ,,De ruiters zeiden bij het parcours verkennen dat het een mooie proef was. Het werd in elk geval een heel spannende.”
Deel dit bericht