Andries van Daalen nieuwe voorzitter KWPN

Andries van Daalen nieuwe voorzitter KWPN

13 december 2017 23:33 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

Ermelo | STEGEN.NET | KWPN

Het KWPN heeft een nieuwe voorzitter van het algemeen bestuur. De ledenraad schaarde zich woensdagavond achter de kandidatuur van Andries van Daalen. Ook is Berlinde Middelbrink voorgedragen als nieuw bestuurslid.

Van Daalen en Middelbrink vervullen daarmee de vacatures die ontstaan met het vertrek van voorzitter Siem Korver en penningmeester Robert Muntel. Van hen werd in deze zelfde Ledenraadsvergadering afscheid genomen.

Andries van Daalen (63) vervulde tijdens zijn werkzame leven diverse commerciële functies bij Vroom & Dreesmann en Wehkamp. Als directielid bij Wehkamp droeg hij mede bij aan de transitie van postorderbedrijf naar online retailer en bij moederbedrijf RFS Holland Holding was hij als directeur verantwoordelijk voor de bouw van het grootste geautomatiseerde magazijn voor e-commerce ter wereld. Na de succesvolle afronding van dit project besloot Andries van Daalen in 2016 zijn actieve loopbaan te beëindigen. Wel is hij nog actief als bestuursvoorzitter van het ondernemersfonds Stichting ZwolleFonds en is hij lid van de Raad van Toezicht van het Deltion College.

Speaker
Naast zijn uitgebreide bestuurlijke ervaring in het bedrijfsleven, heeft Andries zich jaren ingezet voor de paardensport en -fokkerij. Hij is een veelgevraagd speaker bij paardensportevenementen, maar binnen het KWPN kennen we hem vooral als regiovoorzitter (van 2013-2016 van Flevoland en vanaf 2016 van de Regio Overijssel) en in die hoedanigheid ook als Ledenraadslid.

Hij heeft dan ook een heel goed beeld van de vereniging en de uitdagingen die voor ons liggen. ,,De inzet voor het KWPN komt voort uit het feit dat er zoveel fokkers, eigenaren, liefhebbers en gebruikers een passie hebben voor het KWPN-paard en het KWPN een vereniging is van en voor haar leden. Dat spreekt mij zeer aan, en ik kijk ernaar uit om met mijn collega-bestuursleden verder te werken aan de toekomst van het KWPN.”

Ook Berlinde Middelbrink (37) trad tijdens de Ledenraadsvergadering van 13 december toe tot het KWPN-bestuur. Deze ambitieuze amazone – als ponyruiter stond ze reserve voor het EK-eventingteam, bij de paarden reed ze dressuur op Intermediair II-niveau – heeft reeds een indrukwekkende loopbaan binnen de financiële consultancy.

Middelbrink heeft twee kinderen samen met partner Jeroen Hendriks, die in het verleden onder meer de KWPN-gekeurde hengsten Casco, Riant, Sir Sinclair en Unistar in mede-eigendom had. Haar vrije tijd brengt Berlinde door met haar gezin of bij de KWPN-paarden die thuis op stal staan.

Diverse door haar opgeleide talenten groeiden uit tot Grand Prix-paarden, zoals Johnson-zoon Bolero en Florestan-zoon Urestan. Ze is nog steeds actief als amazone, maar daarnaast fokt ze ook verdienstelijk met vier KWPN-merries. Afgelopen zomer behaalde de door haar als veulen gekochte Charmeur-dochter Jendelin E de vierde plaats op de Nationale Merriekeuring.