‘Hippisch Centrum Exloo heeft wind in de zeilen’

  • 23 oktober 2019 19:13
door: Steven Stegen, 23 oktober 2019 19:13

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

Terwijl de eerste deelnemers woensdag gestaag binnendruppelen in Exloo staat Andries van Daalen ontspannen in de grote piste. Niet eerder trok het internationale dressuurconcours zo veel deelnemers. ,,We krijgen ruiters uit 25 landen en hebben meer dan 30 deelnemers in de Grand Prix”, stelt Van Daalen tevreden vast.

volg me

De indooreditie van CDI Exloo beleeft tot en met zondag de vijfde editie. ,,We krijgen steeds meer bekendheid, zeker na het EK van vorig jaar”, constateert Andries van Daalen. De KWPN-voorzitter is samen met een heel team van vrijwilligers verantwoordelijk voor de grote dressuurevenementen in Exloo.

Andries van Daalen in het Hippisch Centrum Exloo.
📸 Steven Stegen

,,We hebben vier keer iets moois neergezet en nu merk je dat de ruiters ons kennen en graag komen. Het Hippisch Centrum Exloo heeft duidelijk de wind in de zeilen. We proberen om er zo veel mogelijk te zijn voor de deelnemers. Zij staan voorop, we willen het ze naar de zin maken.”

Maar er is nog een reden voor de recorddeelname deze dagen in Exloo. ,,Deze wedstrijd is voor ruiters uit de zogenaamde groep F de laatste kans om zich nog te kwalificeren voor de Olympische spelen van volgend jaar in Tokyo. Daardoor komen er in de Grand Prix meer dan 30 deelnemers in de baan en dat is echt bijzonder”, aldus Van Daalen.

Een kleine domper was er ook: Hans Peter Minderhoud heeft zich vanwege ziekte afgemeld.

Startlijsten en uitslagen van CDI Exloo vind je hier