James Robert Billington heerst op CH Gorredijk

Share
  • 21 juni 2015 17:18

door: Steven Stegen, 21 juni 2015 17:18

GORREDIJK | STEGEN.NET
James Robert Billington was zaterdag tijdens het CH Gorredijk de gevierde man. De 28-jarige ruiter van de VDL-Stud won beide ZZ-parcoursen met Bowmore VDL en pakte in de klasse Z een eerste en vierde plaats.

James Robert Billington rijdt Bowmore VDL naar de overwinning in Gorredijk.

James Robert Billington rijdt Bowmore VDL naar de overwinning in Gorredijk.
STEVEN STEGEN

Het CH Gorredijk werd dit jaar op een nieuwe locatie gehouden, aan de rand van het dorp. Hoewel veel ruiters de knusheid van de manege wel wat misten waren de reacties toch heel positief. De ruimte en de goede bodem mochten op waardering rekenen.

Veel te zien
Ook de dubbele ZZ-winnaar James Robert Billington was goed te spreken over de verhuizing van het evenement. ,,Een mooi groot veld, met een goede grasbodem en er is veel te zien. Dat laatste is ideaal voor de jongere paarden. Ze leren om zich te concentreren. Juist hier leren ze veel.”

Juist in zo’n kijkerige baan leren de paarden veel

Billington reed in het ZZ-klassiek met ingebouwde barrage als eerste en reed met Bowmore VDL (v. Chin Chin) ook in de barrage foutloos in 38.50. Na hem bleef ook Hester Klompmaker als tweede starter foutloos, maar in de barrage kreeg de amazone uit Buitenpost wel een fout op de laatste sprong met Denolia (v. Indoctro).

Daarna was het wachten tot de laatste rit alvorens de derde en laatste kandidaat voor de zege zich aandiende: Folkert Kelderman met Aldeboarn Furioso. De ruiter uit Rinsumageest leek wel in voor een stunt, maar zijn vos ging in de dubbel in de fout. Daarmee was de winst voor James Robert Billington een feit. Hij won daarna ook het ZZ-progressief.