archief
contact
+31 6 53239630

Theo Fledderus algemeen interim-directeur KNHS

ERMELO – De KNHS heeft per 2 januari een algemeen interim directeur. Vanaf dat moment gaat Theo Fledderus de hippische sportbond leiden. Hij volgt de op non-actief gezette Rens Plandsoen op. Fledderus was eerder directeur bij NOC*NSF.

Ermelo | STEGEN.NET | KNHS

De KNHS heeft per 2 januari een algemeen interim directeur. Vanaf dat moment gaat Theo Fledderus de hippische sportbond leiden. Hij volgt de op non-actief gezette Rens Plandsoen op.

De interim directeur gaat samen met het directieteam en de werkorganisatie een start maken met de uitvoering van de nieuwe meerjarenvisie van de KNHS, zo meldt de sportbond donderdag. Daarnaast gaat hij samen met het KNHS-bestuur op zoek naar een vaste algemeen directeur, die de organisatie duurzaam en constructief verder de toekomst in kan leiden. Met Fledderus haalt de KNHS een zeer ervaren sportbestuurder in huis.

Theo Fledderus is tien jaar lang directeur bij NOC*NSF geweest en heeft daarna diverse interim directierollen vervuld bij diverse sportbonden waaronder de KNSB en de Nederlandse Judobond. Daarvoor was hij werkzaam als secretaris-directeur bij een Waterschap en in eenzelfde functie bij de provincie Drenthe. Hij heeft een achtergrond in Nederlands Recht en Bestuurswetenschappen.

Transitie
De KNHS staat aan het begin van een belangrijke transitie. De paardensport moderniseert, behoeften van sporters en sportaanbieders veranderen. Hierdoor veranderen ook de taken van de KNHS. De opdracht van Fledderus is de werkorganisatie hiervoor klaar te stomen.

Fledderus krijgt een tijdelijke aanstelling totdat er een vaste algemeen directeur gevonden is. Tot die tijd neemt hij ook de rol van breedtesportdirecteur, die momenteel vacant is, voorlopig waar. Hij vormt vanaf 2 januari samen met Maarten van der Heijden (technisch directeur) en Theo van der Meulen (financieel directeur) het directieteam.

Fledderus: ,,Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij de KNHS. Paardensport is een van de succesvollere sporten van Nederland. Ik hoop met mijn ervaring voortvarend de transitie waar de KNHS nu voor staat te kunnen starten.”
Total
2
Shares
gerelateerde berichten
Total
2
Share