Paardensport verder onder druk door maatregelen corona

Paardensport verder onder druk door maatregelen corona

30 september 2020 19:18 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

🐴 Ermelo
📝 STEGEN.NET

We kunnen blijven paardrijden. Zo is de conclusie na het afkondigen van nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Maar de praktijk leert dat veel organisatoren van hippische evenementen nu een pas op de plaats maken.

Deze week werd bekend dat het Hippos Concours Appingedam geschrapt is. En woensdag ging de wekelijkse springwedstrijd in Exloo niet door. De lijst met afgeblazen evenementen is inmiddels eindeloos.

Toch is het niet zo dat wedstrijden niet kunnen. ,,We willen toch vooral meer duidelijkheid en overleg met de gemeente”, laat Diny Blom van de organisatie in Exloo weten op Startlijsten.nl

De wedstrijden werden de afgelopen weken al zonder publiek afgewerkt. Sinds 29 september 18.00 zijn de maatregelen verder verscherpt. Na afloop van de les, training of wedstrijd geldt de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van vier personen voor iedereen vanaf 13 jaar. Noodzakelijke begeleiding (chauffeur, groom, voorlezer) mag wel.

Op de website van de KNHS meer over de coronaregels en de paardensport.

Intussen gaan er ook stemmen op om zo lang als het enigszins kan wedstrijden in de buitenlucht te organiseren. ,,Wij roepen de verenigingen en organisatoren daartoe op. Sporten in de buitenlucht brengt vermoedelijk toch minder risico’s met zich mee”, zegt Theo Fledderus van de KNHS. Probleem is wel dat niet bij alle buitenaccommodaties goede verlichting aanwezig is.

🐴 Paardensportnoord