Deense Jennifer Pedersen houdt Jur Vrieling van zege op Indoor Drachten

Deense Jennifer Pedersen houdt Jur Vrieling van zege op Indoor Drachten

14 januari 2018 18:42 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

blokjeDrachten | STEGEN.NET

Na een supersnelle rit leek Jur Vrieling met Baltic VDL de zekere winnaar van Indoor Drachten. Maar de Deense Jennifer Pedersen was toch nog bijna een seconde sneller met haar KWPN’er Didam Z (v. Cardento).

Jennifer Pedersen met Didam. Indoor Drachten

De Deense Jennifer Pedersen won met Didam de Grote Prijs van Indoor Drachten.
FOTO: Steven Stegen

Niet minder dan 16 combinaties vochten in de barrage van het CSI** om de hoofdprijs. Jur Vrieling reed als achtste en zij scherpe rit met de hengst Baltic VDL in 35.09 leek niet te verbeteren.

Daarmee hing een zege met een Fries tintje in de lucht. Maar de 37-jarige Jennifer Pedersen ging voluit en trok met de KWPN’er Didam Z de zege naar zich toe. Daar kon ook de laatste kanshebber niets meer aan veranderen. Dat was Annelies Vorsselmans, die met Wilandro op de derde plaats eindigde.

Jur Vrieling Baltic VDL

Jur Vrieling werd met Baltic VDL tweede in de Grote Prijs van Indoor Drachten.
FOTO: Steven Stegen

Het was voor de 37-jarige Pedersen haar grootste succes in haar loopbaan als professioneel amazone. ,,Het is iets waar je van droomt en dan is het hier ineens waarheid. Tot nu toe leid ik vooral jonge paarden op, die dan verkocht worden. Maar we vonden het nu eens tijd om een paard langer aan te houden en meer aan de weg te timmeren in de sport. Ik hoop door te kunnen groeien en ooit deel uit te maken van het Deense team.”

Pedersen had de rit van Vrieling niet gezien. ,,Maar ik weet dat hij heel snel is. Nee, ik had niet verwacht dat ik hem zou verslaan. Maar mijn paard voelde heel goed aan. Ik kon steeds voorwaarts rijden en dat scheelt enorm.”

Jur Vrieling was blij met zijn tweede plaats. De ruiter uit Holwierde reed Baltic VDL voor het eerst bij een internationale wedstrijd. De hengst van de VDL-Stud is opgeleid door James Robert Billington.

Uitslag Grote Prijs CSI** Drachten 2018

ruiterpaard
1.Jennifer Pedersen

Didam 2
v. Cardento
0-34.15
2.Jur Vrieling

Baltic VDL
v. Quaprice Bois Margot
0-35.09
3.Annelies Vorsselmans

Wilandro
v. Unistar
0-35.31
4.Dennis van den Brink

Doreusa
v. Phin Phin
0-35.99
5.Kim Emmen

Delvaux
v. Chacco Blue
0-36.36
Deel dit bericht