Jur Vrieling ‘meer dan tevreden’ met vierde plaats bij Indoor Drachten

Share
  • 25 januari 2016 19:17

door: redactie, 25 januari 2016 19:17

DRACHTEN | STEGEN.NET | KNHS | INDOOR DRACHTEN
Jur Vrieling was met zijn vierde plaats de beste Nederlander in de spannende en zware driesterren Grote Prijs van Drachten. De winst ging naar de voor de Oekraïne rijdende oorspronkelijke Braziliaan Cassio Rivetti.

Jur Vrieling (op de foto met Wiepke van de Lageweg) had alle reden om te lachten. foto: Steven Stegen

Jur Vrieling (op de foto met Wiepke van de Lageweg) had alle reden om te lachten. (archieffoto)
STEVEN STEGEN

Cassio Rivetti startte als laatste in de barrage en trok de overwinning naar zich toe met Cataga (v. Chacco Blue). Dat leverde hem een cheque op van 21.450 euro.

Marlon Modolo Zanotelli uit Brazilië, vorige week nog winnaar van de tweesterren Grote Prijs in Drachten, werd tweede met Casper (v. Lazio). De Duitser Marcus Ehning haalde de derde prijs binnen met Pret A Tout en werd gevolgd door de beste Nederlander, Jur Vrieling en VDL Glasgow van het Merelsnest (v. Nabab de Reve), de hengst van de familie van de Lageweg uit Beers.

Tevreden
Vrieling was meer dan tevreden met zijn vierde stek. ,,Op dit moment zat er niet meer in. Mijn paard Glasgow van het Merelsnest liep hier twee jaar geleden pas zijn eerste wedstrijd”, relativeert Vrieling. ,,Het is echt snel gegaan. Het is een paard met heel veel talent. Hij heeft zoveel kracht. Volgende week in Amsterdam gaan we het weer proberen.”

Willem Greve, vorig jaar winnaar van de driesterren Grote Prijs op het Fries Congrescentrum Drachten met Carambole (v. Cassini I), zat wel heel dichtbij de zege. Er viel een balkje waardoor hij zevende werd, maar de tijd was bijna net zo snel als die van Rivetti.

Goed gevoel
Fred Lodewijk, samen met Gerrit-Jan van de Pol, de karrentrekker van Indoor Drachten 2016 kijkt met een goed gevoel terug op het drieweekse evenement. ,,Ik kan je verzekeren dat Indoor Drachten volgend jaar opnieuw georganiseerd wordt. We proberen alles nog meer op te krikken en willen nóg meer prijzengeld gaan uitkeren. Ik proef veel draagvlak vanuit de regio, sponsoren zijn enthousiast en we hebben al nieuwe sponsoren mogen verwelkomen voor 2017.”

Uitslag CSI*** Grote Prijs Indoor Drachten, 1.55m
1. Casio Rivetti (UKR), Chagata (v.Chacco Blue), 0 – 0, 39.41 sec
2. Marlon Modolo Zanotelli (BRA), Caper (v.Lazio), 0 – 0, 39.76 sec
3. Markus Ehning (GER), Pret a Tout (v.Chambertin), 0 – 0, 39.80 sec
4. Jur Vrieling (NED), VDL Glasgow van het Merelsnest, 0 – 0, 40.95 sec