Laura Slager bij Indoor Hartje Drenthe naar eerste zege in Grote Prijs

Laura Slager bij Indoor Hartje Drenthe naar eerste zege in Grote Prijs

21 januari 2018 01:20 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

Beilen | STEGEN.NET

Laura Slager was zaterdagavond de verrassende winnaar bij Indoor Hartje Drenthe. De 20-jarige amazone won met de merrie La Serena (v. Quidam’s Rubin) de zware finale van de 30e editie van het druk bezochte evenement. Voor Slager was het haar eerste overwinning in een Grote Prijs.

Ze kreeg de overwinning zeker niet cadeau. ,,Het was een pittige wedstrijd”, stelde Slager vast. De parcoursbouwers Jos Brinkman en Willem Schepers maakten het de 33 deelnemers niet makkelijk. Het duurde tot de 18e rit dat er een foutloos parcours werd gereden. Uiteindelijk wisten maar vijf combinaties tot de beslissende barrage door te dringen.

Laura Slager met La Serena bij de huldiging.

Laura Slager met La Serena bij de huldiging tijdens Indoor Hartje Drenthe.

Saskia Deknatel reed als eerste met Golandie en maakte een springfout. Daarna volgde Laura Slager en haar pittige La Serena, die met een prachtige techniek en zeer snel foutloos door het parcours ging. Karst van der Laan had er met Fonia Again geen passend antwoord op. Gwendolyn Krabbe kon nog wat sneller dan Slager, maar de amazone uit Zwartsluis maakte met Forlando een fout en werd daarmee tweede. Renate Beuving uit Odoorn eindigde met Fellow op de derde plaats. Ze startte als laatste en reed voluit en was sneller dan Slager, maar de laatste balk ging er af. ,,Jammer, maar ik heb het geprobeerd”, aldus Beuving.

In goed gezelschap
Met haar overwinning in Beilen schaarde Laura Slager zich in goed gezelschap, want eerder wonnen grote namen als Albert Zoer, Jennie Zoer en Jur Vrieling bij Indoor Hartje Drenthe. ,,Ik heb veel aan dit paard te danken”, aldus Slager. ,,Dit was pas de derde keer dat we een Grote Prijs reden en onze eerste overwinning. Ik kon het parcours in de barrage precies zo rijden als ik had gepland.”

Slager heeft vijf wedstrijdpaarden, die ze combineert met haar werk op kantoor. Ze krijgt les van haar vader en werd eerder met La Serena al KNHS-kampioen in de klasse L. ,,Vorig jaar reden we met Pinksteren in De Wijk ons eerste Z-parcours. De merrie is best een beetje apart. In het parcours wil ze wel eens een bok geven, maar ik kan toch geweldig goed met haar overweg.”