Laura Slager na zege op Indoor Hartje Drenthe: ‘ik kon agressief vooruit rijden’ [video]

Share
  • 21 januari 2018 14:14

door: redactie, 21 januari 2018 14:14

Beilen | STEGEN.NET

Laura Slager verkeert na haar mooie overwinning bij Indoor Hartje Drenthe in goed gezelschap. Grote namen als Albert Zoer en Jur Vrieling gingen haar voor als winnaar van het hoofdnummer in Beilen.

Laura Slager en La Serena bij de prijsuitreiking van Indoor Hartje Drenthe.

Laura Slager en La Serena bij de prijsuitreiking van Indoor Hartje Drenthe.
FOTO: Henk Lomulder

De 20-jarige Slager behoorde misschien wel niet tot de favorieten, maar in de barrage was ze met haar merrie La Serena wel een klasse apart, door als enige nogmaals foutloos te rijden. ,,Vorig jaar reden we bij het Pinksterconcours in De Wijk voor het eerst Z. Dit was mijn derde Grote Prijs en m’n eerste overwinning in een Grote Prijs.”

Dolblij was Laura Slager met haar zege in de mooi opgeknapte manege De Stroomruiters. ,,Ik heb het zware basisparcours gereden, zoals ik wilde. Ik reed de lijnen zoals ik die in mijn hoofd had en bleef gelukkig foutloos”, liet ze na afloop weten.

,,De barrage heb ik getracht foutloos en snel te rijden. Er gingen wel enkele combinaties sneller, maar ik was de enige die foutloos bleef”, glunderde de jeugdige amazone, die nog maar twee jaar de beschikking heeft over haar winnende paard La Serena.