Laura Slager wint met La Serena de Grote Prijs van het CH De Wijk

Laura Slager wint met La Serena de Grote Prijs van het CH De Wijk

23 mei 2018 10:37 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

De Wijk | STEGEN.NET
Een jaar geleden debuteerden ze in de klasse Z tijdens het Pinksterconcours CH De Wijk en nu zijn ze de winnaars van de Grote Prijs: Laura Slager en haar La Serena. In de spannende barrage liet de succesvolle combinatie, die ook al won tijdens Indoor Hartje Drenthe, de concurrentie achter zich.

Laura Slager rijdt La Serena naar de overwinning op het CH De Wijk.

Laura Slager rijdt La Serena naar de overwinning op het CH De Wijk.
Arjen Schilperoord

Op de grasmat in De Wijk kwam een aansprekende groep springruiters aan de start en het publiek werd getrakteerd op een mooie wedstrijd. Want niet minder dan 14 combinaties bleven foutloos in de in handicap Z/ZZ verreden finale van het evenement. Michael Greeve was duidelijk gebrand op de overwinning en deed met twee paarden knappe pogingen om de hoofdprijs mee naar huis te nemen. Greeve zette met beide paarden zeer snelle tijden neer, maar maakte in de barrage met zowel Easy does It als Eurohill’s Fyolita een fout en werd zevende en achtste.

Laura Slager kon met La Serena niet tippen aan de snelle tijd van 32.89 van Michael Greeve, maar de amazone uit Staphorst bleef wel foutloos en bleek uiteindelijk ruim drietiende seconde sneller dan de als tweede geëindigde Jan Diepman met Verity. Alexander Chitty pakte met Esprit de Pomme de derde plaats.

Uitslag Grote PrijsCH De Wijk 2018

ruiter paard
1. Laura Slager

La Serena
v. Quidam’s Rubin
0-35.05
2. Jan Diepman

Verity
v. Koriander
0-35.38
3. Alexander Chitty

Esprit de Pomme
v. …
0-35.43