Maureen Bonder is de Koningin van Indoor Hartje Drenthe

Share
  • 12 januari 2014 14:12

door: redactie, 12 januari 2014 14:12

blokjeBEILEN | STEGEN.NET
Maureen Bonder beleefde zaterdag een topdag tijdens Indoor Hartje Drenthe. De amazone uit Schoonoord won de M-finale met Bidens HB en won met Ukkie (v. Indoctro) van eigenaar Gerrie Ploeg de bloedstollende Z/ZZ-finale om de Grote Prijs van Beilen.

Maureen Bonder rijdt Ukkie naar de overwinning op Indoor Hartje Drenthe. ©Roos Meertens

Maureen Bonder rijdt Ukkie naar de overwinning op Indoor Hartje Drenthe.
©Roos Meertens

Prachtige successen dus voor Maureen Bonder. Een mooie opsteker voor de Drentse amazone, die Indoor Groningen niet helemaal afsloot zoals ze had gehoopt, maar dit wel weet te relativeren. In de fraaie accommodatie van de Stroomruiters bewees ze er weer helemaal te staan en liet Bonder zien dat ze ook met haar jongere paarden succes weet te behalen.

De Z/ZZ-finale in Beilen kende een flinke groep deelnemers en dat leidde zo rond middernacht tot een prachtige ontknoping, met een barrage met maar liefst 19 deelnemers. Jack Broek reed daarin als eerste en had met Bugs Bunny lange tijd de leiding in handen. Maar Maureen Bonder bleek met Ukkie na een zinderende rit twee honderdste van een seconde sneller. De derde prijs in Beilen ging naar Roel Harke met Zakerno.

Uitslag Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe 2014
1. Maureen Bonder (Schoonoord), Ukkie, 0-32.06
2. Jack Broek (Zuidwolde), Bux Bunny, 0-32.08
3. Roel Harke (Punthorst), Zakerno, 0-32.62
4. Blayne Sheehan (Ier), Appell Wh, 0-33.17
5. Xanne Sluyter, (Roswinkel), Amalia, 0-33.41.