Maureen Bonder komt één honderdste te kort voor tweede zege met Come Together

Share
  • 5 januari 2018 18:49

door: Steven Stegen, 5 januari 2018 18:49

Zuidbroek | STEGEN.NET

Het scheelde maar een haartje of Maureen Bonder had vrijdag bij Indoor Groningen haar tweede overwinning met Come Together in de pocket gehad. Slechts één honderdste was het uiteindelijke verschil met winnaar Conor Drain in het 1.30 met barrage.

Maureen Bonder kwam met Come Together één honderdste te kort voor haar tweede overwinning met dit paard.

Maureen Bonder kwam met Come Together één honderdste te kort voor haar tweede overwinning met dit paard.
FOTO: Steven Stegen

In die barrage ging het hard, want 19 combinaties vochten om de dikste enveloppe. Maureen Bonder uit Schoonoord was duidelijk uit op herhaling van het eerdere succes en draaide de gaskraan goed open bij Come Together. Het paard leek wel turbo-aandrijving te hebben. De tijd van 34.63 leek niet meer te verbeteren.

Rink-Jan Dijkstra eindigde met Ferna als derde.

Rink-Jan Dijkstra eindigde met Ferna als derde.
FOTO: Steven Stegen

Rink-Jan Dijkstra kwam nog aardig in de buurt. De jonge Friese ruiter zette met Ferna (v. Azteca VDL) een knappe rit neer in 34.80. Dat zou hem achter Bonder op de derde plaats doen belanden. Want in de staart van de barrage eiste de Ierse ruiter Conor Drain alsnog de overwinning op. Hij was met Forever één honderdste sneller dan Maureen Bonder.

Bonder: ,,Mijn rit was mooi snel, maar ik had wel een paar keer een afstand terug en dat maakt dan net het verschil. Het komt niet zo vaak voor, dat een honderdste de doorslag geeft, maar ik mag natuurlijk niet klagen met een eerste plaats gisteren en nu tweede.”

[wppa type=”cover” album=”44″ size=”auto”]Any comment[/wppa]