Routinier Wiljan Laarakkers geeft Maureen Bonder het nakijken

Share
  • 4 januari 2018 19:32

door: Steven Stegen, 4 januari 2018 19:32

Zuidbroek | STEGEN.NET

Routinier Wiljan Laarakkers was bij Indoor Groningen de jeugd te snel af in het 1.35 direct op tijd. De Limburger won overtuigend met Codermie Z. Maureen Bonder zette ook weer een topprestatie neer door tweede te worden.

Wiljan Laarakkers Codermie

Wiljan Laarakkers en Codermie wonnen het 1.35 direct op tijd.
FOTO: Steven Stegen

De rit van Laarakkers oogde misschien niet als de snelste, maar de ervaren ruiter maakte geen meter te veel. Met een tijd van 60.76 was hij in de rubriek met ruim 60 starters met afstand de snelste.

En dat terwijl Laarakkers de nodige pijn moest verbijten. ,,Ik verga van de rugpijn”, aldus de winnaar, die zelfs een stoel moest grijpen om voor de prijsuitreiking weer op z’n paard te kunnen klimmen.

Maureen Bonder stuurde Havinga’s Barco van der Valckenborg naar de tweede plaats.
FOTO: Steven Stegen

Voor Maureen Bonder lijkt Indoor Groningen nu al een topconcours. Eerder op de dag won ze het 1.30 en nu pakte ze een prima tweede plaats. Dat deed de amazone uit Schoonoord met Havinga’s Barco van der Valckenborg. ,,Ja, het is een mooi begin zo”, lachte Bonder vanaf haar paard.

Ook Rianty Zwart was zeer tevreden. De amazone uit Oostwold eindigde als derde met haar schimmel Elievia. ,,Op het voorterrein voelde ze erg rustig aan, maar in de baan was ze bloedfanatiek, precies zoals je een paard in het parcours graag hebt.”