Sam Oudhof zegt ponysport vaarwel met Friese titel in het Z2

Sam Oudhof zegt ponysport vaarwel met Friese titel in het Z2

11 februari 2018 15:23 Uit Door Petra Duindam
Deel dit met je vrienden

blokjeSneek | STEGEN.NET

Sam Oudhof nam bij het Fries kampioenschap afscheid van de ponysport met het behalen van de titel in de Z2. Oudhof pakte de titel met New Star 8. De voorsprong op Anna Siemensma was minimaal.

Om half 9 ging de eerste ponyamazone van start op Paardensportcentrum Sneek. Er werd begonnen met de B dressuur en afgesloten met de Z2 kür op muziek.

Sam Oudhof New Star

Sam Oudhof nam afscheid van de ponysport met de Friese titel met New Star.
FOTO: Petra Duindam

In het Z1 is Nick Wielinga met Altrido Hali’s Falesia kampioen geworden met 63.38% en de reserve kampioen is Amee ten Hoor met Young Winsome’s Frappant met een eindscore van 61,10%. In het Z1 gaat het kampioenschap over één proef en wordt er niet overgereden. Nick mag naar de KNHS-kampioenschappen in Ermelo.

Stuivertje wisselen
In de gewone Z2-proef was Anna Siemensma met Horses2fly Coco Chanel degene die door de jury unaniem op de eerste plaats met 64.87% werd gezet en Sam Oudhof met New Star 8 werd tweede met 64.29%. Sarah-Anna Brinkman met Horses2Fly Sergeant Pepper werd derde met 63.27% en Kirstin van Bijleveld met Chanique werd vierde met een score van 62.24%.

Deze vier amazones mochten de kür op muziek rijden en de spannende strijd weer met elkaar aangaan. Het werd ook een close finish, maar Sam Oudhof met New Star mocht het kampioenslint ophalen en heeft daarmee ook een ticket naar de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo verdiend. Anna Siemensma werd reservekampioen en helaas mag er maar één combinatie naar Ermelo toe.

Laatste keer
Voor Sam Oudhof was dit de laatste keer kampioenschappen bij de pony’s. Oudhof gaat verder bij de paarden, een betere afsluiting kan je niet hebben en hopelijk gaat het in Ermelo ook zo goed en kan ze de eer van Friesland hoog houden!

Mei grand prix nei grand prix
Anna Siemensma en Sarah-Anna Brinkman maken beiden deel uit van het project MGPNGP junioren en krijgen les van Rensche de Haan, die zelf in het senioren project zit. Beide combinaties hebben in de tijd dat ze deel nemen in het project heel veel progressie geboekt en zijn tot het hoogste niveau van de ponysport gekomen.