Marriët Hoekstra klasse apart tijdens Friese kampioenschappen springen

  • 23 februari 2015 08:39
door: redactie, 23 februari 2015 08:39

blokjeSNEEK | STEGEN.NET
Marriët Hoekstra domineerde zaterdag de Friese kampioenschappen indoor springen. In het paardensportcentrum Sneek werd ze in de ZZ-klasse kampioen en reservekampioen, met respectievelijk Wimphof’s Hinde De La Vie en Cheeky van de Wimphof.

Fries kampioenschap. De hoofdrolspelers in de ZZ tijdens het Fries kampioenschap.

De hoofdrolspelers in de ZZ tijdens het Fries kampioenschap, met links Marriët Hoekstra.
KNHS FRIESLAND

Hoekstra kon relaxed beginnen aan haar rit met de achtjarige merrie Wimphof’s Hinde De La Vie, in de wetenschap dat ze met haar andere paard Cheeky van de Wimphof al aan de leiding ging, met een springfout in de eerste omloop. Met een prachtige rit nam de amazone uit Mildam vervolgens de leiding van zichzelf over. „Dit was hoe ik de titel wilde winnen, door ‘dubbel nul’ te rijden. Ik wil het niet cadeau krijgen.”

Klasse Z
In de klasse Z eiste de ervaren Folkert Kelderman de Friese titel op. In de barrage was hij met Da Vinci beter op dreef dan Rink-Jan Dijkstra met Sanchez. Beide ruiters hadden in de twee omlopen een fout gemaakt. Kelderman was in de barrage langzamer, maar noteerde vier strafpunten, tegen het dubbel aantal voor Dijkstra.

Petra van der Lei was in de klasse M de overtuigende kampioen. Ze wist met Evigo V als enige dubbel nul te rijden en pakte daarmee de titel zonder dat er een barrage nodig was. Folkert Kelderman eindigde nu als tweede, in het zadel van Erdento.

Uitslagen vind je hier