Henk van de Pol beste oud-winnaar Indoor Tolbert: ‘leuk om terug te zijn’

Henk van de Pol beste oud-winnaar Indoor Tolbert: ‘leuk om terug te zijn’

31 maart 2018 09:28 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

Tolbert | STEGEN.NET
Henk van de Pol won vrijdagavond de finale voor oud-winnaars van Indoor Tolbert. De spectaculaire barrage bestond enkel uit ruiters en amazones die in de jaren negentig de Grote Prijs wonnen. Van de Pol deed dat in 1992 met Champ.

Een aantal oud-winnaars van Indoor Tolbert, zoals Jan Dolfing en Jur Vrieling.

Een aantal oud-winnaars van Indoor Tolbert, zoals Jan Dolfing en Jur Vrieling.
Indoor Tolbert

Brabanders Henk van de Pol en Frank van Helmond besloten enkele weken geleden om toch om deel te nemen aan deze rubriek, want ze gaven eerst aan verhinderd te zijn. Van de Pol: ,,Ik ben net negen weken op concours geweest in de Arabische Emiraten en ik zou nu eigenlijk naar Spanje zijn, maar dat ging niet door. Daarom besloten Frank en ik mee te doen hier in Tolbert en dit bleek zeker niet onverdienstelijk te zijn. Ik vind het super leuk om weer terug te zijn.”

Henk van de Pol krijgt de felicitaties van hoofdsponsor Gert Smit van Eemsned.
Indoor Tolbert

In de barrage kwam als eerste aan de start Hester Klompmaker, die in 1999 de Grote Prijs won. Zij zette direct al een snelle tijd neer van 37,44 seconden met Forever (v. Zirocco Blue). Daarna verscheen Frank van Helmond in de ring. Hij wist Doerak (v. Zento) meteen de tijd van Klompmaker te verbeteren door te finishen in 36,82 seconden. Henk van de Pol bewees het nog steeds snel te kunnen rijden op Groningse bodem. Hij racete naar de winnende tijd van 35,24. Als laatste kwam Nathalie van der Meij aan de start in de barrage, die al in 1990 de Grote Prijs won. Zij werd vierde.