Henk Frederiks de beste op sterk bezet CH Haulerwijk

Henk Frederiks de beste op sterk bezet CH Haulerwijk

22 augustus 2016 21:00 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

Tolbert | STEGEN.NET

Henk Frederiks eiste bij het sterk bezette CH Haulerwijk dat op de prachtige zandpiste in Tolbert werd verreden de overwinning op. Met Ben B bleef hij in de barrage van de ZZ 13 tegenstanders de baas.
CH Haulerwijk Henk Frederiks met Ben B

Henk Frederiks won met Ben B de finale op het CH Haulerwijk. (archief)
FOTO: Steven Stegen

De verhuizing van het Friese evenement naar Tolbert heeft de organisatie geen windeieren gelegd. Er kwam een uitstekend deelnemersveld naar Tolbert, waar het prima rijden is op de zandbodems achter de HJC-manege.

In de ZZ kwamen 27 combinaties aan de start, waarvan er 14 de barrage wisten te bereiken. Henk Frederiks was met zijn alleskunner Ben B de snelste en bovendien foutloos. Daarmee voegde de ruiter uit Tollebeek opnieuw een mooie overwinning toe aan de erelijst.

Verschillen klein
De strijd om de hoofdprijs, een paardentrailer, was fel en de verschillen waren maar klein. Suzanne Tepper bood als laatste kanshebber zeer goed partij, maar kwam met Dyango VDL twee honderdste van een seconde te kort. Met haar andere paard Icarus van de Kalevallei werd Tepper bovendien nog derde. Het aanstormende talent Rink-Jan Dijkstra stuurde Sánchez naar de vierde plaats.

Deel dit bericht