archief
contact
+31 6 53239630

Albert Zoer en Yvonne van Dijk tonen vorm tijdens Indoor Tolbert

TOLBERT – Albert Zoer zei het al eerder: zijn paard Abra Kadabra gaat vast nog tot hele grote dingen komen. Vrijdagavond zette het rijdier opnieuw een stap in de goede richting, want het duo uit Echten won het ZZ-parcours met ingebouwde barrage. Ook Yvonne van Dijk toonde haar goede vorm.

Wanneer de generale van vrijdagavond maatgevend is voor de Grote Prijs van Tolbert die zaterdagavond wordt verreden, dan mag Albert Zoer zich gaan opmaken voor zijn derde zege in de hoofdrubriek bij het concours hippique Indoor Tolbert. Vrijdagavond greep de ruiter uit Echten namelijk de winst in de eerste ZZ-rubriek. Met zijn aankomende topper Abra Kadabra wist Zoer Yvonne van Dijk (Veendam) van een dubbelslag af te houden. Van Dijk won namelijk de Z-rubriek die ’s middags werd verreden.

Albert Zoer met Abra Kadabra tijdens Indoor Veendam (archief)
Albert Zoer met Abra Kadabra tijdens Indoor Veendam (archief)

Zoer reed een solide wedstrijd in het door bouwer Wietse van der Velde neergezette parcours. Weliswaar maakte Zoer in het basisparcours niet de snelste tijd, maar de barrage, die hij direct na zijn basisrit mocht rijden, bleek wel de snelste van allemaal. Hij beëindigde zijn barrage in 29.40 en dat was tweetiende van een seconde sneller dan de tijd van Van Dijk.

Voor Zoer was dat een mooie opsteker en een goed vooruitzicht voor morgen. Hij wist in 2005 voor de laatste maal de Grote Prijs van Tolbert te winnen. ,,Het wordt misschien wel weer tijd”, grapte Zoer bij de stallen. ,,Maar ik ben ook enkele jaren niet in Tolbert geweest en dan kun je ook niet winnen.”

Yvonne van Dijk met Urlando op weg naar de overwinning in de klasse Z. ©Roos Meertens
Yvonne van Dijk met Urlando op weg naar de overwinning in de klasse Z. ©Roos Meertens

Met welk paard hij zaterdagavond in de Grote Prijs zal rijden, zal Zoer pas later beslissen. Voor stal Zoer was er nog meer succes weggelegd in de ZZ-wedstrijd. De Zweed Tom Krog, die momenteel in Echten bij Stal Zoer in dienst is, legde beslag op de derde plek. Hij moest op Yvonne van Dijk, die met haar paard Vayrenta de barrage afsloot in 29.61, anderhalve seconde toegeven. Met Vigo liet Krog de klok staan op 31.21.

Oud-winnaar Hartwig Rohde uit het Duitse Werlte, die in 2008 de Grote Prijs won, werd vrijdagavond met Havinga’s Amando vierde in 31.58. Albert Zoer werd met een ander paard, Budine, zesde. De Grote Prijs van Tolbert begint zaterdagavond omstreeks 22.00 uur.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share