CH Mierlo: Grote Prijs voor Daan van Geel, Gerben Morsink leidt op NK-springen

Share
 • 28 april 2018 16:17

door: redactie, 28 april 2018 16:17

Mierlo | STEGEN.NET
Daan van Geel won zaterdag bij het CH Mierlo de Grote Prijs over hindernissen van 1.40. De ruiter uit Gees was met de hengst Escobar de snelste van de drie foutloze deelnemers in de barrage.

Daan van Geel won met Escobar de Grote Prijs 1.40 tijdens het CH Mierlo.

Daan van Geel won met Escobar de Grote Prijs 1.40 tijdens het CH Mierlo.
Steven Stegen

De Grote Prijs was geprogrammeerd rond de rubrieken voor het NK-springen. Negen combinaties haalden de barrage, waarvan er drie opnieuw foutloos bleven in de ronde op tijd.

Daan van Geel had met Escobar 39,39 seconden nodig voor een foutloze rit en verwees daarmee Willem Greve (Formidable) en Kristian Houwen (Edinburgh) naar de plaatsen twee en drie.

Spannend werd het nog in de laatste rit in de barrage. Daarvoor zorgde Bart Bles met Grenoble DN. Zij gingen in 37,78 seconden over de eindstreep en waren daarmee bijna twee seconden sneller dan de concurrentie. Een balk in deze barrage kostte Bles de overwinning.

Tussenstand NK
In de strijd op het NK-springen staat Gerben Morsink aan de leiding. In het tweede onderdeel werd hij tweede met Navarone, achter Leon Thijssen met Christello. Morsink staat nu op een totaal van 0,44 strafpunten. Jeroen Dubbeldam, winnaar van het eerste onderdeel, zakte flink terug, nadat hij met Zenith 12 strafpunten in het tweede parcours opliep.

 • Tussenstand NK-springen 2018 na twee onderdelen
  1. Gerben Morsink, Navarone, 0,44 str punt
  2. Doron Kuipers, Charley, 1,84 str pnt
  3. Bart Bles, Comino, 2,22 str pnt
  4. Willem Greve, Zypria S, 2,29 str pnt
  5. Ben Schröder, Davino Q, 3,68 str pnt