archief
contact
+31 6 53239630

Daan van Geel en Escobar TS schitteren op Indoor Wierden

📌 WIERDEN – Daan van Geel greep zaterdagavond de Grote Prijs van Triple Crown Wierden. De ruiter uit Gees zette als laatste ruiter met de KWPN’er Escobar TS een geweldige barrage neer. Met een razendsnelle tijd van 33,96 seconden versloeg Van Geel zijn naaste concurrent Remco Been.
Daan van Geel met Escobar.

📌 Wierden
📝 paardensportnoord | Indoor Wierden

Daan van Geel greep zaterdagavond de Nijwa Grote Prijs van Triple Crown Wierden. De ruiter uit Gees zette als laatste ruiter met de twaalfjarige KWPN’er Escobar TS (v. Air Jordan Z) een geweldige barrage neer. Met een razendsnelle tijd van 33,96 seconden versloeg Van Geel zijn naaste concurrent Remco Been.

De titelverdediger ging lang aan de leiding met de tienjarige KWPN’er Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek), maar kwam 0,50 seconden tekort. Doron Kuipers maakte de top drie compleet met de achtjarige KWPN’er Isodermus PP (v. Kannan). De combinatie raakte het hout ook niet aan en kwam over de finish in 35,37 seconden.

Voor de barrage plaatsten zich negen combinaties, maar uiteindelijk gingen er acht van start. Drie combinaties zagen één of meer balken vallen en vijf hielden de lei schoon en streden om de snelste tijd.

Moeilijke lijnen

,,Het pakte allemaal goed uit vanavond”, aldus Daan van Geel. ,,In het basisparcours liep Escobar TS al heel erg goed. Er zaten een paar moeilijke lijnen in en daar kwamen we goed doorheen. Ik kon hem goed door het basisparcours loodsen.’’

Daan van Geel reed echt voor de winst. ,,Er zaten niet heel veel combinaties in de barrage. Ik was als laatste en wist dat Remco aan de leiding stond. Ik dacht: als ik wil winnen, dan moet ik ook risico nemen en dit werkte. Mijn paard heeft goed zijn best gedaan.’’

,,Ik heb Escobar TS samen met mijn schoonfamilie. Ik heb met hem al meerdere leuken successen gehaald. Hij heeft een super karakter en een hele goede instelling. Hij is erg voorzichtig en heeft veel vermogen. Ook heeft hij veel temperament, waardoor hij in de barrage snel kan zijn.’’

Mooie accommodatie

Daan van Geel heeft het in de Vossenbos prima naar zijn zin gehad. ,,’Het is een erg mooie accommodatie, maar ook wel moeilijk, omdat de mensen vrij dicht op de bak staan. Dit is wel heel leerzaam voor de paarden. Er zijn veel paarden die hierop reageren. Maar Escobar trok zich nergens wat van aan!”


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel