Daan van Geel en Just Blue klasse apart bij Winter Classics Mariënheem

Share
  • 19 november 2023 14:32

door: redactie, 19 november 2023 14:32
Mariënheem
stegen.net | persbericht
foto: Roelofsen Horse Trucks Winter Classics

Daan van Geel won de zinderende ontknoping van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Mariënheem. De ruiter uit Gees eiste als laatste starter in de barrage de overwinning op.

Negen deelnemers kwamen terug voor die barrage, met Daan van Geel als grote favoriet, want hij plaatste zich met twee paarden voor de beslissende ronde.

Met I’m Special Power SIH liet hij al zien dat hij snel was! In een tijd van 38.56 seconden finishte hij zijn barrageparcours, maar liet helaas de laatste balk niet in de lepels.

Robert Vos ging daardoor lange tijd aan de leiding met Cadillac Z in een tijd van 39.74 seconden. Als laatste starter liet Daan van Geel nogmaals zien wat hij is huis heeft en reed in nagenoeg dezelfde tijd (38.55 seconden) foutloos naar de overwinning met Just Blue (v. Zirocco Blue VDL).

Dit was voor Daan zijn eerste Grote Prijs overwinning tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics. Al vanaf het allereerste jaar is hij een van de vaste deelnemers aan de competitie. Door de jaren heen al enorm veel gewonnen maar deze Grote Prijs, deken en sjerp misten nog in de prijzenkast.

Afgelopen zomer won Van Geel met Just Blue nog de Grote Prijs van het CH De Wolden.