Drents kampioen Lennard de Boer grijpt met Falanita ook de KNHS-titel

Drents kampioen Lennard de Boer grijpt met Falanita ook de KNHS-titel

1 april 2018 10:24 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

Ermelo | STEGEN.NET | KNHS
Lennard de Boer eiste als laatste starter in de barrage de titel op in het ZZ-springen bij het KNHS-kampioenschap. De Drents kampioen uit De Wijk voegde daarmee met de zeer voorzichtige Falanita opnieuw een belangrijke overwinning toe aan zijn indrukwekkende erelijst.

Vorig jaar was hij de onbetwiste kampioen van het Z-springen, nu ging Lennard de Boer er met de titel in het ZZ-springen vandoor. Met de supersnelle en bloedvoorzichtige Falanita was hij als laatste starter de aller snelste. Een mooier einde van vijf weekenden KNHS Indoor kampioenschappen was bijna niet denkbaar. De aller laatste starter van de aller laatste rubriek was de beste van het ZZ-springen. Lennard de Boer reed binnen en kwam, zag en overwon. Met de Corland nakomeling Falanita haalde hij bijna twee seconde van de tot dan toe snelste tijd van Kristian Houwen af.

Lennard de Boer - Falanita

Lennard de Boer werd opnieuw KNHS-kampioen, nu in de klasse ZZ.
Arjen Schilperoord

Lennard de Boer heeft niets dan lovende woorden voor de razendsnelle merrie. ,,Falanita is van mijn werkgever Marcel de Boer, Henk Hammers, Annemarie Bouwman en van fokker Van Wessel. Het is echt een heel goed paard. Ook internationaal heeft ze het al goed gedaan. Ze heeft echt ongelooflijk veel kwaliteit aan de sprong. Je kunt geen fout met haar krijgen. Hoe harder je er naar toe rijdt, hoe scherper ze nog weer wordt en oplet, dan komt ze met de kont omhoog, echt ongelooflijk.”

Hanneke Mulderij wint Z
Na twee foutloze manches en een snelle barrage mag Hanneke Mulderij zich indoorkampioene Z-springen noemen. De amazone reed haar grote bruine Gallardo csi. Na twee manches van parcoursbouwer Martin Jansman wisten zich acht combinaties te plaatsen voor de barrage. Om te winnen moest er dus echt wel wat gebeuren.

Hanneke Mulderij had duidelijk ook gezien. Na wat start problemen direct na het gaan van de bel, toonde haar grote Gallardo zijn kwaliteiten. Met enorme galopsprongen snelde hij over het parcours. Winnares Hanneke Mulderij lijkt er zelf verbaasd over. ,,Ik ging zo hard”, vertelt ze. ,,Het was nu of nooit. Ik heb al eerder kampioenschappen gereden, maar nog nooit gewonnen. Mijn vader is jarig, dus dit is een cadeautje voor hem.”

Van de overige barrage kandidaten wist alleen Cindy Perdaen ook de nul vast te houden. Met haar Gumbo Jumbo had ze wel ruim meer tijd nodig dan de kampioene. Met de snelste tijd, maar ook een springfout won Marwin van den Nieuwenhuijzen het brons.

Familietraditie
Met een mooie snelle foutloze barrage is Bas Moerings (18) kampioen in de klasse M geworden. Moerings reed bij deze gelegenheid de door de familie gefokte Hervesther. Vader Geert Moerings is al jaren een veel geziene en succesvol ruiter op de KNHS-kampioenschappen. Nu kon hij genieten van de winnende rit van zoon Bas. Van de 50 combinaties die van start gingen in de klasse M, kwamen er twaalf in de barrage. Vijf van hen bleven wederom foutloos, met als snelst dus Bas Moerings. De aller snelste tijd in de barrage kwam op naam van Eddie Brinkman, maar hij kreeg een fout op de laatste hindernis.

Van de 50 combinaties die aan de start verschenen in het L kampioenschap, mochten er 12 terugkomen in de barrage. In die barrage bleven zes combinaties nogmaals foutloos, winnaar Erwin de Bruin was daarbij met afstand de snelste, hij had aan de finish bijna twee seconde voorsprong op de nummer twee Marloes Thoonen.