archief
contact
+31 6 53239630

Lennard de Boer kampioen en reservekampioen bij KNHS-kampioenschap

ERMELO – Lennard de Boer was zaterdag zeer succesvol tijdens het KNHS-kampioenschap springen voor paarden. De ruiter uit De Wijk werd kampioen in de klasse Z en reservekampioen in de ZZ, achter Ellen Zwijnenberg. In de M won Wilfred Harke van de LR Staphorst.
Lennard de Boer - Falanita

Ermelo | STEGEN.NET | KNHS
Lennard de Boer was zaterdag zeer succesvol tijdens het KNHS-kampioenschap springen voor paarden. De ruiter uit De Wijk werd kampioen in de klasse Z en reservekampioen in de ZZ, achter Ellen Zwijnenberg. In de M won Wilfred Harke van de LR Staphorst.

Felicitaties voor Lennard de Boer en Falanita. Het duo werd KNHS-kampioen in de klasse Z. foto: Arjen Schilperoord
Felicitaties voor Lennard de Boer en Falanita. Het duo werd KNHS-kampioen in de klasse Z.
Arjen Schilperoord

In de ZZ pakte Ellen Zwijnenberg als tweede kanshebber in de barrage de titel met haar paard Boncetto (v. Concetto). De amazone uit Raalte bleef foutloos in de barrage in 32.19. ,,Er zaten er best veel in de barrage en het moest natuurlijk snel. Ik heb zo snel als op dat moment mogelijk was gereden en dan hoop je dat het genoeg is of dat de andere net teveel risico nemen. Dat ging vandaag super. Mijn paard is heel scherp en heeft een geweldige instelling. We wonnen niet lang geleden ook al de Grote Prijs van Lichtenvoorde en waren tweede in de Grote Prijs van Bathmen, maar het moet hier toch maar gebeuren.”

Ellen Zwijnenberg werd met Boncetto KNHS-kampioen in de klasse ZZ.
Ellen Zwijnenberg werd met Boncetto KNHS-kampioen in de klasse ZZ.
Arjen Schilperoord

De reservetitel in de ZZ was voor Lennard de Boer, die met Ewinita (v. Ustinov) een foutloze barrage neerzette in een tijd van 33.13. Daarmee verliep het KNHS-kampioenschap voor De Boer zeer succesvol, want hij won daarvoor de titel in de klasse Z, in het zadel van Falanita.

Met een flink basistempo en korte wendingen bleef Lennard de Boer hij de concurrentie voor. In de barrage ging Nick van den Broek uit Boijl als tweede van start en hij zette een snelle foutloze ronde neer. Veel combinaties na hem beten zich stuk op de tijd of kregen fouten in hun haast naar de finish.

Lennard de Boer liet als achtste starter met de patente Falanita (v.Corland) zien dat het wel sneller kon. Lennard is uiteraard super tevreden. ,,Ze springt eigenlijk altijd goed, maar op zo een dag hier moet je ook een beetje geluk hebben. Het was een mooie barrage waar je veel keuzes had en kort kon draaien, dat ligt haar goed. De merrie is nog voor de helft van de fokker Van Wessel. Het is het plan om haar nog verder door te rijden en misschien van de zomer mee te doen aan het KWPN Jonge springpaarden kampioenschap.”

Laatste barrage ruiter Teun Vestjens liet met Babblou (v.Cartano) zien dat het wel degelijk sneller kon, maar hij kreeg helaas een fout op de laatste hindernis. Achter het goud voor de Boer was er zilver voor Nick van den Broek met Bosch Blue HBC en brons voor Young Rider Veronique Morssink met Celina Z.

Wilfred Harke M-kampioen
Wilfred Harke uit Staphorst is de nieuwe indoorkampioen M-springen. Harke reed zijn zesjarige paard Quatre Bras als laatste starter in de barrage zeer sterk rond. Lang leek het er op dat de als tweede gestarte Laura Slager er met de titel vandoor zou gaan. Tot als laatste starter de 34-jarige Wilfred Harke in de ring verscheen. Kort draaiend en geen meter teveel rijdend stuurde hij de zesjarige Quatre Bras 0,24 seconde sneller rond.

Wilfred Harke pakte de titel in de klasse M met Quattre Bras.
Wilfred Harke pakte de titel in de klasse M met Quattre Bras.
Arjen Schilperoord

Wilfred Harke is enthousiast over de kwaliteiten van de ruin. ,,Zijn grootste kwaliteit is echt zijn karakter. Hij wil altijd meewerken, doet altijd zijn best. Dit was mijn laatste wedstrijd met hem. Quatre Bras is van de VDL Stud van Van de Lageweg en hij gaat nu terug en de ruiters daar nemen hem dan over. Dat doe ik veel voor Van de Lageweg. Ik vind het ook mooi zo, paarden opleiden tot dit niveau en dan geef ik ze af, dat bevalt heel goed.” Achter de kampioen won de 19-jarige Laura Slager zilver. Het brons ging naar Ilse Tolboom

 • ZZ-springen
  1. Ellen Zwijnenberg (Raalte) – Boncetto (v.Concetto), 0/0 32.19 sec
  2. Lennard de Boer (Nieuwleusen) – Ewinita (v.Ustinov), 0/0 33.13 sec
  3. Angela van Daatselaar (Nijkerkerveen) – Hilandra de la Vie (v.Flipper d´elle), 0/0 33.54 sec
 • Z-springen
  1. Lennard de Boer (Nieuwleusen) – Falanita (v.Corland), 0/0 37.95 sec
  2. Nick van den Broek (Boijl) – Bosch Blue HBC (v.Cantos), 0/0 38.85 sec
  3. Veronique Morsink (De Lutte) – Celina Z (v.Carthino Z), 0/0 40.23 sec
 • M-springen
  1. Wilfred Harke (Punthorst) – Quatre Bras (v.Quadros), 0/0 35.89 sec
  2. Laura Slager (Staphorst) – La Serena (v.Quidam´s Rubin), 0/0 36.13 sec
  3. Ilse Tolboom (Bunschoten) – Everton (v.Indoctro), 0/0 36.34 sec
 • L-springen
  1. Britt van Erp (Boekel) – Pearl JB (v.Concorde), 0/0 34.32 sec
  2. Juliet Bosshardt (Veghel) – Giolita (v.Zirocco Blue), 0/0 38.00 sec
  3. Janneke Koppelman (Haaksbergen) – Wisteria (v.Guidam), 0/0 38.84 sec
 • B-springen
  1. Philippe Houtackers (Weert) – Very Nice (v.Cantos), 0-89,5 stijlpunten
  2. Anouk van den Brink (Vinkenbuurt) – Happy (v.Cassini Gold), 0-83 stijlpunten
  3. Ivo Steeghs (Panningen) – Havantha (Zirocco Blue), 0-80 stijlpunten

Total
4
Shares
gerelateerde berichten
Total
4
Share