Home » Dubbele overwinning voor Maaike Slootweg bij dressuur in Eext
dressuur

Dubbele overwinning voor Maaike Slootweg bij dressuur in Eext

Eext | STEGEN.NET
Maaike Slootweg behaalde zondag een dubbele overwinning bij de dressuurwedstrijd in Eext. Met Santo’s Zhivago was Slootweg in beide proeven van het in handicap verreden Z2/ZZ-licht de beste.

Maaike Slootweg met Santo's Zhivago tijdens de wedstrijd in Eext.
Maaike Slootweg met Santo’s Zhivago tijdens de wedstrijd in Eext.
Steven Stegen

Bij veel combinaties is de vorm zo vroeg in het buitenseizoen duidelijk nog niet optimaal. En ook de zware bodem in Eext droeg niet bij aan topprestaties. Veel deelnemers waren teleurgesteld over de kwaliteit van de vorig jaar aangelegde zandbodem, die duidelijk te droog en te los was. Voor het grote CH Eext rond Pinksteren zal daar nog wel aan gesleuteld moeten worden.

Maaike Slootweg wist ondanks de omstandigheden in beide proeven te imponeren en ze won met mooie scores van 69,14% en 67,43%. ,,Of het nou ploegen is, of een biljartlaken, hij loopt altijd!” In de eerste proef was de tweede plaats voor Margot Arkema met De Haarhofs Gavaristo 67.79% en plaats drie voor Elviera Boverhof met Virginia met 65,74%.

In de tweede proef eindigde Boverhof als tweede en was de derde plaats voor Marloes Oosterhof met haar Gabbana.

foto’s bekijken of bestellen van de Z2 en ZZ-licht? Klik dan hier
Deel dit met je vrienden