Maaike Slootweg behaalt hoogste score in ZZ-zwaar op CH Eext

Share
  • 31 mei 2019 19:22

door: Steven Stegen, 31 mei 2019 19:22

🔴 Eext
Maaike Slootweg was vrijdag de eerste winnares op editie 2019 van het CH Eext. Ze pakte de zege in het ZZ-zwaar met Santo’s Zhivago. Ook Stephanie Berends kwam sterk voor de dag. In de zware tour imponeerde Marjan Hooge.

CH Eext Maaike Slootweg
Maaike Slootweg en Santo’s Zhivago tijdens hun winnende proef op het CH Eext.
📸 Steven Stegen

Slootweg zag haar eerste proef beloond met een gemiddelde van 65,93%, de hoogste score van de dag in de twee verreden proeven in het ZZ-zwaar. Santo’s Zhivago (v. Londonderry) viel opnieuw op met zijn mooie front.

De tweede plaats in de eerste proef was voor Stephanie Berends met Giorgio (v. Bordeaux) met een resultaat van 64,43%. In de tweede proef won Berends met een gemiddelde van 64,79%. Slootweg startte niet in deze proef. Voor Judith Werkman en Guance waren een tweede en derde plaats weggelegd.

Stephanie Berends met Giorgio.
📸 Steven Stegen

Veel paarden hadden in het ZZ-Zwaar last van de entourage. De dicht op de baan geplaatste vlaggen, die hard wapperden in de wind, zorgden voor veel afleiding.

Marjan Hooge wint zware tour

Marjan Hooge zette in de Intermédiaire II een voldoende resultaat neer. Met haar Ego Tripper Texel (v. Jazz) behaalde de amazone uit Ees de winnende score van 61,18% in deze wedstrijd die in handicap werd verreden. Hooge was ook succesvol in de GP U25, waarin ze met Eskara de Jeu een mooie score van 63,72% in de wacht sleepte.

Maaike Hofman was de beste in de Inter I met Don Diablo (v. Wynton) met een score van 63,09%. Callista Leeuwerke eindigde met Santo’s Fatal Love op de tweede plaats met 62,79%.

[wppa type=”slide” album=”50″ size=”auto”]