Hippisch Centrum Exloo wil uitbreiden en duurzamer worden

Hippisch Centrum Exloo wil uitbreiden en duurzamer worden

18 april 2018 08:13 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

🔴 Exloo Het Hippisch Centrum Exloo wordt de komende jaren verder verbeterd en uitgebreid. Er liggen plannen om ruim 1,3 miljoen in het complex te investeren. Zo komt er een nieuwe hal bij en wordt er ingezet op meer duurzaamheid, door isolatie en LED-verlichting.

Plannen Hippisch Centrum Exloo

Lieuwe Koopmans presenteert de plannen voor het Hippisch Centrum Exloo.
📸 Steven Stegen

De plannen werden in januari al in beperkte kring toegelicht door investeerder Lieuwe Koopmans en zijn nu zo concreet dat het HCE er meer naar buiten treedt. Het Hippisch Centrum Exloo wil uitgroeien tot één van de toonaangevende hippische centra in ons land en wil zich ontwikkelen tot de Noordelijke satelliet van het drukke nationaal hippisch centrum in Ermelo.

Bouwvakkers zijn nu al in de binnenmanege bezig om de wanden te voorzien van isolatiemateriaal. Ze symboliseren de eerste fase van het miljoenenproject. Verder wordt een nieuw geïsoleerd dak voorzien van zonnepanelen. De baan voor IJslanders buiten krijgt een zogenoemde eb- en vloedbodem, die ongevoelig is voor weersinvloeden. En er komt een nieuwe inrit aan de andere kant van het hippisch centrum, omdat de huidige, die wordt gedeeld met Golfpark Exloo, te druk is geworden.

In 2019 komt er een derde hal bij van 60 bij 30 meter en er zijn plannen om een bedrijfswoning te bouwen. Ook komen er betere keukens en slaapzalen, zodat er ook instructieweken plaats kunnen vinden.