archief
contact
+31 6 53239630

Drents kampi­oen­schap in 2017 naar Exloo

EXLOO — De kogel is door de kerk: het Drents kampi­oen­schap is in 2017 in Exloo. Dat heeft het regio­be­stuur van de KNHS beslist. Er komen apar­te week­en­den voor dres­suur en springen. 
Het Hippisch Centrum Exloo aan de Valtherweg. foto: Steven Stegen

Exloo | STEGEN.NET

De Drentse outdoor kampi­oen­schap­pen dres­suur en sprin­gen worden in 2017 in Exloo verre­den. Dat heeft het regio­be­stuur van de KNHS besloten.
Het Hippisch Centrum Exloo aan de Valtherweg. foto: Steven Stegen
Het Hippisch Centrum Exloo aan de Valtherweg.
FOTO: Steven Stegen

De zoek­tocht naar een nieu­we loca­tie was nodig, nadat de vier vere­ni­gin­gen die de afge­lo­pen tien jaar het kampi­oen­schap in De Wijk neer­zet­ten aanga­ven te willen stoppen.

Het regio­be­stuur deed een oproep aan geïn­te­res­seer­de orga­ni­sa­ties om zich te melden. Een dele­ga­tie heeft alle vier gemel­de loca­ties bezocht. „Exloo heeft een nieuw, ambi­ti­eus bestuur en alles is er bij de hand. Er komen buiten nog aanpas­sin­gen, zodat we veel meer zeker­heid hebben dat ook bij slecht weer de wedstrij­den door kunnen gaan”, vertelt bestuurs­lid Jorinde ter Heide van het regio­be­stuur van de KNHS.

Vervroegen
Het is nog ondui­de­lijk wat de data worden. De KNHS wil het kampi­oen­schap vervroe­gen, met het oog op de Hippiade. „Er moet nog gepraat worden met ande­re orga­ni­sa­ties die op de gewens­te data zitten”, aldus Ter Heide.

Exloo krijgt het Drents kampi­oen­schap in 2017. Of er daar­na een vervolg komt is nog niet duide­lijk. Wel is het zeker dat er apar­te week­en­den voor sprin­gen en dres­suur komen.

gerelateerde berichten
Total
96
Share