Home » Nicky Snijder duidelijke winnaar ZZ-zwaar bij selectie in Tolbert
dressuur

Nicky Snijder duidelijke winnaar ZZ-zwaar bij selectie in Tolbert

Tolbert | STEGEN.NET
Nicky Snijder was zaterdag met zijn Game Boy Sth (v. Andretti) de overduidelijke winnaar in het ZZ-zwaar bij de eerste selectie voor het NK. De wedstrijd werd verreden op de prachtige zandbanen in Tolbert.

Nicky Snijder behaalde in Tolbert twee overwinningen in het ZZ-licht met Game Boy Sth.
Nicky Snijder behaalde in Tolbert twee overwinningen in het ZZ-licht met Game Boy Sth.

Snijder was de overduidelijke winnaar, maar de juryleden keken wel verschillend tegen zijn optreden aan. Jurylid Grieteke Oldenburger kon wat minder punten kwijt in de galop, die iets meer doorgesprongen zou moeten worden.

Het algemene beeld in het ZZ-zwaar was behoudend, waarbij meegenomen kan worden dat met name de wissels en aanleuning aandacht verdienen. Er zijn veel leuke paarden momenteel, maar vaak mist de gedragenheid en dus de afwerking in de proeven, aldus Grieteke Oldenburger.

Nicky Snijder behaalde in de eerste proef 66.42%% en in de tweede proef kwam de score uit op 69.36%. Callista Leeuwerke werd tweemaal tweede met scores van 64.29% en 65.79% met haar Santo’s Fatal-love (v. Lauries Crusador).

Joyce Heuitink
Met haar Gaudi Vita (Apache x Welt Hit II) wist Joyce Heuitink de Prix St. Georges te winnen met 69.49%. Vorig jaar reed Joyce nog Z2 met Gaudi en werd toen kampioen op de Hippiade. Daarnaast was hij de beste ruin van de Pavo cup en wisten ze in het ZZ-licht het zilver te winnen tijdens de winterkampioenschappen.

Joyce Heuitink met Gaudi Vita.
Joyce Heuitink met Gaudi Vita.

Het doel van Joyce Heuitink is om dit jaar het WK voor 7-jarigen te rijden en ze start de selectieproeven om Gaudi Vita wat meer ringervaring te geven. Gaudi Vita zijn halfzus Bibi Vita van Gabrielle Rost loopt ook lichte tour, dus sport zit er wel in de merriestam. Op langere termijn wil Joyce ook graag weer Grand Prix rijden maar doet het rustig aan met haar topper . Gaudi is erg intelligent en vindt zichzelf buitengewoon knap aldus Joyce. Door zijn mooie kuif en pony hoofdje steelt Gaudi de show op stal en krijgt alle aandacht wat hij geweldig vindt.

De tweede plaats was voor Laura Zwart met Lumen Express, die steeds meer progressie maakt en fris door de baan ging en ze behaalden een score van 67.65%.
Annemieke Vincourt had met de door haar zelfgefokte Fimosa (v. Ampere) een mooie derde plaats met 67.50%. Ook hier zat Nicky Snijder weer in de prijzen en ditmaal zadelde hij Van Krack Sth (v. Krack c) die hij pas een maand rijdt en reed een goede score van 67.28%.

Ook in de Inter I wist Joyce met Gaudi Vita de jury te overtuigen en reden ze een mooi score van 67.72%, wat hun de overwinning opleverde. In deze proef zat Ellen Wynia met Chakakahn (v. Sir Donnerhall) haar op de hielen met 67.13%.

Marc-Peter Spahn met de hengst Elias 494.
Marc-Peter Spahn met de hengst Elias 494.

Een Fries aan kop
Marc-Peter Spahn had zijn prachtige Elias 494 (v. Jorn 430) gezadeld en reed Inter 2 met deze zwarte parel. Ze reden een mooie score van 69.93% en de passage en pirouttes leverden achten op. Ook op de verruimingen scoort Elias 494 vaak hoge punten, aldus Marc-Peter. Elias 494 is van een Zweedse eigenaar maar Marc-Peter mag hem zover opleiden als wat mogelijk is en ze zijn al op de goede weg. Elias is 9 jaar en heeft in zijn eerste jaar als dekhengst 80 merries gedekt.

Marten Luiten in topvorm
De pas 16-jarige in Winschoten wonende Marten Luiten won de junioren proef met de 8-jarige Fynona (Ampere x Gribaldi) en behaalde een score van 68.03 %.

Marten Luiten met Fynona.

Fynona, die de volle zus is van de hengst All at Once, die gereden wordt door Yessin Rahmouni, is in het bezit van Willeke Bos van Stal 104 en Willeke heeft vorig jaar september Marten aangesproken en gezegd ik heb nog een leuke merrie voor je die je wel zal passen.

En Willeke had gelijk, de sensibele Fynona past Marten helemaal en ze boeken goede resultaten. Het doel van Marten is om in het junioren kader te komen en daarvoor moet hij 3 x 69% met een landenproef scoren om in het B kader te komen en om in het A kader te komen moet er drie keer 71% gereden worden. Er worden verschillende kadervormingswedstrijden gehouden en volgende week is er weer eentje in Exloo. Ook mag Marten, die les krijgt van Christa Larmoyeur, naar Compiègne in Frankrijk. De bondscoach Alex van Silfthout heeft vier combinaties uitgekozen die daar mogen rijden.

Bo Oudhof behaalde een mooie tweede plaats met haar Colt Sollenburg in deze gecombineerde rubriek voor Junioren en Young Riders.
Deel dit met je vrienden