archief
contact
+31 6 53239630

Orsolya Wunnink met Damiani di Oro aan kop in twee­de selec­tie DCIG

BEILEN — Bij de twee­de selec­tie van de DCIG (dres­suur­com­pe­ti­tie Indoor Groningen) in Beilen eiste Orsolya Wunnink in de ZZ-licht de over­win­ning op met Damiani di Oro. In de Z2 was Marjan van der Jagt de beste met haar paard Disa. 
Orsolya Wunnink won met Damiani di Oro de selectie ZZ-licht van de DCIG in Beilen.

Beilen | STEGEN.NET

Bij de twee­de selec­tie van de DCIG (dres­suur­com­pe­ti­tie Indoor Groningen) in Beilen eiste Orsolya Wunnink in de ZZ-licht de over­win­ning op. In de Z2 was Marjan van der Jagt de beste.

Orsolya Wunnink won met Damiani di Oro de selectie ZZ-licht van de DCIG in Beilen.
Orsolya Wunnink won met Damiani di Oro de selec­tie ZZ-licht van de DCIG in Beilen.
FOTO: Steven Stegen

In de mane­ge van de Stroomruiters kwam een mooie groep deel­ne­mers in actie, in een poging om zich te kwali­fi­ce­ren voor de fina­le van de DCIG, die tijdens Indoor Groningen in Zuidbroek wordt verre­den. De winna­res van de eerste selec­tie in Nieuwe Pekela, Callista Leeuwerke, moest zich in Beilen tevre­den stel­len met de negen­de plaats.

Vier punten voorsprong
Met een score van 227 punten voer­de Orsolya Wunnink de ZZ-licht aan. Ze kwam in actie met Damiani di Oro en bleef vier punten voor op Simone Terpstra, die met Dionne ST 223 punten behaal­de. Rachelle Buining mocht met Wondergirl de derde prijs in ontvangst nemen.

Marjan van der Jagt eiste met haar paard Disa de over­win­ning op in de Z2, nadat ze bij de eerste wedstrijd in Nieuwe Pekela nog als vier­de was geëin­digd. Van der Jagt behaal­de 235 punten. Het was knap span­nend, want ook Nicky Snijder kwam met Game Boy Sth tot 235 punten, maar werd op grond van de ex aequo rege­ling twee­de. Maaike Slootweg kon met Gino de derde prijs in ontvangst nemen.

Linda Kouwenhoven schit­ter­de in drie ande­re rubrie­ken. Met Superhorse Giovanni won ze de Z1 met een afge­te­ken­de score van 237 punten, met Superhorse Glenn Hill voer­de ze de M2 aan en dan was er ook nog de over­win­ning in de M1. In die klas­se zege­vier­de Kouwenhoven met Superhorse Happymood. Een knap­pe prestatie!

 • ZZ-licht
  1. Orsolya Wunnink, Damiani di Oro, 227
  2. Simone Terpstra, Dionne ST, 223
  3. Rachelle Buining, Wondergirl, 222,5
 • Z2
  1. Marjan van der Jagt, Disa, 235
  2. Nicky Snijder, Game Boy Sth, 235
  3. Maaike Slootweg, Gino, 230
 • Z1
  1. Linda Kouwenhoven, Superhorse Giovanni, 237
  2. Karlijn van Vugt, Johanna K, 218,5
  3. Dana Peters, Wanieta, 216,5
gerelateerde berichten
Total
2
Share