Orsolya Wunnink met Damiani di Oro aan kop in tweede selectie DCIG

 • 22 oktober 2017 18:53
door: redactie, 22 oktober 2017 18:53

Beilen | STEGEN.NET

Bij de tweede selectie van de DCIG (dressuurcompetitie Indoor Groningen) in Beilen eiste Orsolya Wunnink in de ZZ-licht de overwinning op. In de Z2 was Marjan van der Jagt de beste.

Orsolya Wunnink won met Damiani di Oro de selectie ZZ-licht van de DCIG in Beilen.

Orsolya Wunnink won met Damiani di Oro de selectie ZZ-licht van de DCIG in Beilen.
FOTO: Steven Stegen

In de manege van de Stroomruiters kwam een mooie groep deelnemers in actie, in een poging om zich te kwalificeren voor de finale van de DCIG, die tijdens Indoor Groningen in Zuidbroek wordt verreden. De winnares van de eerste selectie in Nieuwe Pekela, Callista Leeuwerke, moest zich in Beilen tevreden stellen met de negende plaats.

Vier punten voorsprong
Met een score van 227 punten voerde Orsolya Wunnink de ZZ-licht aan. Ze kwam in actie met Damiani di Oro en bleef vier punten voor op Simone Terpstra, die met Dionne ST 223 punten behaalde. Rachelle Buining mocht met Wondergirl de derde prijs in ontvangst nemen.

Marjan van der Jagt eiste met haar paard Disa de overwinning op in de Z2, nadat ze bij de eerste wedstrijd in Nieuwe Pekela nog als vierde was geëindigd. Van der Jagt behaalde 235 punten. Het was knap spannend, want ook Nicky Snijder kwam met Game Boy Sth tot 235 punten, maar werd op grond van de ex aequo regeling tweede. Maaike Slootweg kon met Gino de derde prijs in ontvangst nemen.

Linda Kouwenhoven schitterde in drie andere rubrieken. Met Superhorse Giovanni won ze de Z1 met een afgetekende score van 237 punten, met Superhorse Glenn Hill voerde ze de M2 aan en dan was er ook nog de overwinning in de M1. In die klasse zegevierde Kouwenhoven met Superhorse Happymood. Een knappe prestatie!

 • ZZ-licht
  1. Orsolya Wunnink, Damiani di Oro, 227
  2. Simone Terpstra, Dionne ST, 223
  3. Rachelle Buining, Wondergirl, 222,5
 • Z2
  1. Marjan van der Jagt, Disa, 235
  2. Nicky Snijder, Game Boy Sth, 235
  3. Maaike Slootweg, Gino, 230
 • Z1
  1. Linda Kouwenhoven, Superhorse Giovanni, 237
  2. Karlijn van Vugt, Johanna K, 218,5
  3. Dana Peters, Wanieta, 216,5