Home » NK Eventing ook de komende drie jaar tijdens Military Boekelo
kort nieuws

NK Eventing ook de komende drie jaar tijdens Military Boekelo

Boekelo | STEGEN.NET | knhs
De Military Boekelo blijft de komende drie jaar het decor van het NK Eventing voor senioren. Dat meldt de KNHS. Dit jaar staat Military Boekelo van 11 tot en met 14 oktober op de kalender.

Military Boekelo zorgt er ieder jaar weer voor dat de top van de mondiale eventingsport naar Twente trekt. Naast organisator van de internationale wedstrijd, is Boekelo al vele jaren gastheer van de nationale titelstrijd. Het evenement trekt jaarlijks meer de 60.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste outdoor evenementen van ons land en het ideale podium voor de Nederlandse titelstrijd.

Robert Zandstra, voorzitter van het grootse evenement in Twente, is verheugd dat het NK in Boekelo blijft. ,,We zijn al jaren graag gastheer van het Nederlands Kampioenschap en blijven dat met veel plezier nog jaren volhouden. Vorig jaar is het hoofdterrein van ons evenement noodgedwongen verhuisd. Deze verandering heeft zeer goed uitgepakt en geeft ons de mogelijkheid om nog verder te professionaliseren. Uiteraard staat de sport daarbij voorop, maar ook onze andere pijlers, Business and Pleasure dragen ons evenement. We zijn er trots op dat ieder jaar weer zoveel topruiters bij ons aan de start staan, daar hoort de Nederlandse top natuurlijk ook bij.”

Professioneel evenement
Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS is enthousiast dat het contract met Military Boekelo verlengd is. ,,Boekelo is een prachtig podium voor de Nederlandse paardensport. Het is een zeer veelzijdig, professioneel evenement waar enorm veel publieke- en mediabelangstelling voor is. Eventing is een van de Olympische disciplines van de paardensport en groeiende in ons land. Vorig jaar wisten twee Nederlandse combinaties zich te mengen in de top van het internationale klassement en was de nummer drie van het NK een jonge amazone. Dat onze ruiters het zo goed doen op dit internationale niveau is verheugend en we doen er alles aan om deze vooruitgang verder door te zetten.ʺ
over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net